Εμείς πάλι πληρώνουμε το λογαριασμό και η Τουρκία με ρεσιτάλ στο Ουκρανικό παίρνει το παραδάκι

«Θα το ξαναπώ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει από αυτό το βήμα ότι "Ανήκομεν εις την Δύσιν". Εγώ θα προσέθετα, είμαστε και εμείς Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στη διεθνή νομιμότητα» είπε από του βήματος της Βουλής, ο υπερήφανος κ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός μιας χώρας που συνήθως αποτελεί παρακολούθημα άλλων χωρών.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη, στηρίζει τις επιλογές της, δίνει τώρα για να πάρει μετά, η Τουρκία είναι επιτήδεια ουδέτερη και άλλα τέτοια όμορφα, που ακούμε από χείλη ανθρώπους οι οποίοι ανακάλυψαν το ουκρανικό εδώ και λίγες εβδομάδες. 

Κοιτάξτε λοιπόν τι έχει συμβεί και τι θα ακολουθήσει με τα μέχρι σήμερα - το τονίζουμε αυτό - ισχύοντα.

Πρώτον η Ελλάδα στέλνει τζάμπα όπλα και μάλιστα ρουκετοβόλα στην Ουκρανία, η οποία κατασκεύαζε τους κινητήρες των τουρκικών οπλισμένων UAV, δηλαδή αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται ήδη εναντίον μας σε παραβιάσεις. Η Τουρκία απεναντίας μοσχοπούλησε τα Bayraktar στην Ουκρανία, πήρε τον παρά, αυτά έχουν πλέον εξουδετερωθεί στην πλειοψηφία τους ενώ σήμερα διαβάσαμε στο διεθνή τύπο την είδηση πως το Κίεβο θα ζητήσει επιπλέον TB2. 

Παράλληλα η Ορθόδοξη Ελλάδα στέλνει όπλα που χρησιμοποιηθούν για να αλληλοσκοτωθούν Ορθόδοξη. Αν όμως είσαι ειρηνιστής, στέλνεις τα πάντα εκτός από όπλα, όπως ακριβώς δε ρίχνεις βενζίνη για να σβήσεις τη φωτιά.

Δεύτερον, η Ελλάδα πρωτοστάτησε στις κυρώσεις, η Τουρκία είπε ότι δε θα τις υποστηρίξει, γιατί πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει ένα κανάλι διαλόγου ανοικτό με τη Μόσχα. 

Κρατώ το στομάχι μου από τα γέλια αλλά θα συνεχίσω.

Τρίτον, δεν κλείνει τον εναέριο χώρο. Έτσι μαζί με την Αίγυπτο - που δεν έχει ακουστεί καθόλου - θα μαζέψουν όλο τον τουρισμό στα θέρετρά τους, όσο εμείς θα βαράμε μύγες στερούμενοι το πολύτιμο εισόδημα των Ρώσων τουριστών.

Επίσης θα μετατραπεί σε χώρα τράνζιτ για επιβάτες και αεροπορικά φορτία από και προς τη Ρωσία.

Τέταρτον έγραψε μια ωραία υποθήκη με τις δηλώσεις Λαβρόφ περί ΤΔΒΚ.

Πέμπτον, κράτησε τα Στενά ανοικτά μέχρι να περάσουν όλα τα απαραίτητα πλοία, δούλεψε κατάμουτρα τους πάντες ότι το ψάχνει αν έχουμε πόλεμο και κατόπιν εορτής τα έκλεισε για όλους.

Φαντάζομαι τον Ερντογάν να βλέπει τα ελληνικά ΜΜΕ να λένε πόσο απαράδεκτος είναι, να μιλούν για πρωτοφανή αντίδραση της ισχυρής Ευρώπης και άλλες τέτοιες μπούρδες ενώ θα φαντάζεται παράλληλα τις απανωτές ειδοποιήσεις από τις τράπεζες για τα εισερχόμενα εμβάσματα από τις ρώσικες τσέπες. 

Αλλά η Τουρκία δεν ανήκει στη Δύση, ανήκει στον εαυτό της. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail