ΥφυπΕξ Ρωσίας: Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Δύση θα έκανε οικονομικό πόλεμο εναντίον μας

Freepen.gr - Η Ρωσία δεν περίμενε ότι οι δυτικές χώρες θα της κηρύξουν οικονομικό πόλεμο για τα γεγονότα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν στο Οικονομικό Φόρουμ του Κρασνογιάρσκ.

«Φυσικά, πρέπει να συντονίσουμε τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδιά μας με την τρέχουσα κατάσταση, τη δύναμη της στιγμής. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως οι frenemies (Το "Frenemy" είναι ένα οξύμωρο και ένα portmanteau του "φίλου" και του "εχθρού" που αναφέρεται σε "ένα άτομο με το οποίο είναι φιλικό, παρά μια θεμελιώδη αντιπάθεια ή αντιπαλότητα" ή "ένα άτομο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός φίλου και ενός εχθρού) μας, οι δυτικοί εταίροι θα έδιναν ολοκληρωτική μάχη κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας χωρίς ντροπή πως θα υπάρξει ένας χρηματοοικονομικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας [...], πλήρης απομόνωση της Ρωσίας», είπε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, οι αρχές θα βασιστούν σε άλλες ενώσεις ολοκλήρωσης, ιδίως στην Ευρασιατική Ένωση και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Η Σιβηρία με αυτή την έννοια μπορεί να διαδραματίσει πολύ σοβαρό ρόλο όχι μόνο όσον αφορά την ενίσχυση των εξαγωγών υδρογονανθράκων, πρώτων υλών και προϊόντων αρχικής και δευτερογενούς επεξεργασίας, αλλά μπορεί επίσης να προχωρήσει περαιτέρω. Εάν υπάρξουν εξελίξεις, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή, να μπει στο τραπέζι το πλαίσιο της υποκατάστασης των εισαγωγών. Η έμφαση θα μεταφερθεί στην ευρασιατική συνεργασία, στο ασιατικό μέρος του πλανήτη. Τα πράγματα δε θα είναι εύκολα", είπε ο Πάνκιν.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να κλείσει και να κατεβάσει ένα εικονικό Σιδηρούν Παραπέτασμα κατά μήκος των συνόρων της.

"Φυσικά, οι μορφές αλληλεπίδρασης πληρωμών θα πρέπει να αλλάξουν. Καταλάβαμε πριν από πολύ καιρό ότι δεν θα έχουμε καμία ήπια μεταχείριση, ανεξάρτητα από τον ουκρανικό παράγοντα", είπε ο Πάνκιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail