Τα μπούμερανγκ του πολέμου κυρώσεων είναι απρόβλεπτα - Τι δεν προσμέτρησε η Δύση

Οι δυτικές κυρώσεις είναι χαοτικές και κακοσχεδιασμένες, πιστεύει ο Βαντίμ Γκορσένιν, ο επικεφαλής της εταιρείας media Pravda.Ru.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε πολλές χώρες του κόσμου τις επόμενες εβδομάδες και είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι συνέπειες.

Vadim Gorshenin - pravda.ru - Παρουσίαση Freepen.gr

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να προβλέψει δυσκολίες για πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες των οποίων οι πολίτες ζουν και εργάζονται στη Ρωσία για να στηρίξουν τις οικογένειές τους στις πατρίδες τους.

Χθες διάβασα κάπου ότι οι Ουζμπέκοι αντιμετώπισαν δυσκολίες με τραπεζικά εμβάσματα. Σήμερα μου είπαν ότι οι τράπεζες της Μολδαβίας σταμάτησαν να δέχονται εμβάσματα με ρούβλια. Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου και ευρώ στη Ρωσία καθιστά τη δουλειά τους στη Ρωσία απολύτως άχρηστη.

  • Από τη μία πλευρά, αυτή είναι μια πιθανή λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη Ρωσία, καθώς πολλοί από αυτούς θα πρέπει να πάνε σπίτι τους.
  • Από την άλλη πλευρά, η χρηματοοικονομική ροή προς τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες από τη Ρωσία πρόκειται να σταματήσει και αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τις οικονομίες τους.

Οι μετανάστες θα στοχεύσουν εκ νέου την οργή τους στις κυβερνήσεις τους που υποστήριξαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Για τη Δύση, όλα αυτά θα κλονίσουν την πολιτική κατάσταση στις χώρες, τις κυβερνήσεις των οποίων ελέγχει.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Η καταγγελία συμβάσεων με Ρώσους εργολάβους θα οδηγήσει επίσης σε απροσδόκητες συνέπειες. Δεν είναι μόνο οι συμβατικές και οικονομικές υποχρεώσεις που πρόκειται να καταγγελθούν - οι ρήτρες εμπιστευτικότητας αυτών των συμφωνιών και τα εμπορικά μυστικά θα τερματιστούν επίσης.

Αυτό θα απελευθερώσει πολλές ευαίσθητες πληροφορίες στη ρωσική αγορά.

Προφανώς, αυτές είναι οι συνέπειες που είχαν στο μυαλό τους οι δυτικοί αξιωματούχοι όταν έλεγαν ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις θα επηρέαζαν και τις οικονομίες τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, φυσικά. Μπούμερανγκ πλέον πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Φαίνεται ότι η Δύση αποφάσισε να απαντήσει χαοτικά, χωρίς να υπολογίσει όλα όσα μπορεί να συμβούν στη συνέχεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail