Πούτιν σε Μακρόν: Όσο το Κίεβο τραβά τις συνομιλίες, τόσο θα αυξάνουμε τις απαιτήσεις μας

Freepen.gr - Μια ειλικρινής συζήτηση για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την Πέμπτη μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε το Κρεμλίνο.

"Ο Πούτιν εξέθεσε λεπτομερώς τις βασικές προσεγγίσεις και τους όρους στο πλαίσιο των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Επιβεβαιώθηκε ότι [οι συνομιλίες] επικεντρώθηκαν κυρίως στην αποστρατικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, έτσι ώστε καμία απειλή να μην προέλθει ποτέ από το έδαφός της προς τη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίστηκε πως «οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα εκπληρωθούν με οποιονδήποτε τρόπο και ότι οι προσπάθειες να παίξουμε με το χρόνο καθυστερώντας τις συνομιλίες θα οδηγήσουν μόνο τη διαπραγματευτική μας θέση να παρουσιάσει στο Κίεβο περαιτέρω αιτήματα», ανέφερε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Τονίστηκε ιδιαίτερα πως κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης που πρόκειται να προγραμματιστεί, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσουν τις ζωές ειρηνικών πολιτών. Τα όπλα ακριβείας χρησιμοποιούνται μόνο για την καταστροφή στρατιωτικών υποδομών. Καταγγελίες για επιθέσεις με ρουκέτες και βομβαρδισμούς του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και αποτελούν στοιχεία της εκστρατείας παραπληροφόρησης κατά της Ρωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"[Ο Πούτιν] επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς για αλληλεπίδραση με τους ξένους εταίρους της για τους σκοπούς της επίλυσης οξέων ανθρωπιστικών προβλημάτων" και "κάλεσε τον Πρόεδρο της Γαλλίας να συνδράμει τις προσπάθειες για να διασφαλίσει την ασφαλή απόσυρση ξένων πολιτών από την Ουκρανία αναφέροντας μια μεγάλη ομάδα Ινδών φοιτητών στο Χάρκοβο, οι οποίοι ουσιαστικά κρατούνται όμηροι από τις ουκρανικές δυνάμεις. Ο Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να κάνει τη σχετική δουλειά με την ηγεσία του Κιέβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail