Λαβρόφ: Το Κίεβο θέλει να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Freepen.gr -
Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι δείχνουν ότι θέλει να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχω μια ερώτηση: εάν [ο Ζελένσκι] είναι τόσο στενοχωρημένος που το ΝΑΤΟ δεν τον υπερασπίστηκε, όπως ήλπιζε, σημαίνει ότι βασίζεται στο να εμπλακεί το ΝΑΤΟ σε όλη αυτή την ιστορία ως τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης, μάλλον παρά διαπραγματεύσεις», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο μετά τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κιργιζίας Ρουσλάν Καζακμπάγιεφ. «Έτσι, σημαίνει ότι δεν ακούει τις τακτικές δηλώσεις της Ουάσιγκτον, του Παρισιού, του Βερολίνου και άλλων πρωτευουσών ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση».

«Και σημαίνει πως επιδιώκει να προκαλέσει μια σύγκρουση που περιλαμβάνει το ΝΑΤΟ, μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», είπε ο Λαβρόφ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Ο Λαβρόφ επέστησε επίσης την προσοχή στις δηλώσεις του Ζελένσκι που κατηγορεί τη συμμαχία ότι είναι ανενεργή στην κατάσταση με την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, μια τέτοια ρητορική δεν προσθέτει αισιοδοξία στο θέμα της ουκρανικής διευθέτησης. «Είναι δύσκολο να σχολιάσουμε τις προοπτικές τόσο για τον [τρίτο] γύρο όσο και για τις συνομιλίες [Ρωσο-Ουκρανίας] γενικά», είπε ο Λαβρόφ. «Αλλά οι συνεχείς, θα έλεγα, πικρές δηλώσεις του κ. Ζελένσκι δεν προσθέτουν αισιοδοξία».

«Έσκασε με υβριστικά λόγια σε σχέση με μια συνάντηση του ΝΑΤΟ και γενικά ήταν λίγο αγενής με τους χειριστές του, κατηγορώντας τους για αδράνεια», είπε ο υπουργός.

Είπε πως ο Ουκρανός ηγέτης αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του ότι δεν χρειάζεται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα ελπίζει σε μια αλλαγή στη στάση του. «Μια τέτοια μιλιταριστική φρενίτιδα του, φυσικά, υποδηλώνει ότι δεν χρειάζεται διαπραγματεύσεις», είπε ο Λαβρόφ. "Ας ελπίσουμε όμως ότι σήμερα αυτή η διάθεση μπορεί να αλλάξει, είναι άνθρωπος των διαθέσεων. Ας ελπίσουμε".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail