Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι η Ρωσία ετοιμάζει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Χερσώνας

Freepen.gr - Ο Σεργκέι Χλαν, βουλευτής του περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, αναφέρει ότι «οι κατακτητές ετοιμάζουν δημοψήφισμα για τη δημιουργία της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας της Χερσώνας».

Αλλά και ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε μέσω Twitter πως «ακολουθώντας το εγχειρίδιο του 2014, οι Ρώσοι τώρα προσπαθούν απεγνωσμένα να οργανώσουν ένα ψευδές δημοψήφισμα για μια ψεύτικη λαϊκή δημοκρατία στη Χερσώνα. Δεδομένης της μηδενικής λαϊκής υποστήριξης, θα είναι πλήρως στημένο. Αν προχωρήσουν, πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Χερσώνα είναι και θα είναι πάντα Ουκρανία».  

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στη Χερσώνα λαμβάνουν τακτικά διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας. 

Η διαμεσολαβήτρια της Ουκρανίας, Lyudmyla Denisova, έγραψε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής τηλεφωνούσαν σε νομοθέτες από το τοπικό νομοθετικό σώμα, ζητώντας τους να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου. 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη λιμάνι, η οποία έχει πληθυσμό 290.000 κατοίκων, στις 3 Μαρτίου μετά από τριήμερη πολιορκία. Ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που έπεσε μετά την έναρξη του πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail