Ρώσος αξιωματούχος: Οι κυρώσεις θα πλήξουν τον απλό Ευρωπαίο και θα ευνοήσουν τις ΗΠΑ

Mediamodifier / pixabay
Freepen.gr -
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα είναι επωφελείς για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin.

"Προφανώς, προωθώντας κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να καταλάβει την ευρωπαϊκή αγορά. Το μερίδιο του αμερικανικού πετρελαίου που αποστέλλεται στην Ευρώπη είναι 8% και το μερίδιο του φυσικού αερίου είναι 6%. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι επίσης μέρος αυτού του σχεδίου. Όλο το κόστος θα πληρωθεί στο μέλλον από τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα πρέπει να αγοράσουν ορυκτά καύσιμα από τις ΗΠΑ σε πολύ υψηλότερη τιμή. Όλα αυτά θα πέσουν στους ώμους των ευρωπαϊκών εταιρειών και πολιτών", έγραψε ο Volodin στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη.

Η Ρωσία είναι επί του παρόντος ένας σημαντικός εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΕΕ, με τα αντίστοιχα μερίδια να είναι 45% και 27%, ενώ οι ΗΠΑ ωθούν την Ευρώπη να σταματήσει να εισάγει ρωσική ενέργεια, κάτι που είναι μειονέκτημα για την ίδια την Ευρώπη, είπε ο Volodin.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Εκτός από αυτό, αναγκάζοντας διεθνείς εταιρείες να ενταχθούν σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ προκαλούν πλήγμα στις επιχειρήσεις, υποστηρίζει ο Volodin. Έχοντας φύγει από τη ρωσική αγορά, δε θα ήταν εύκολο να επιστρέψουμε, όπως φαίνεται από το ρεκόρ του 2014, είπε.

"Είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα η κυβέρνηση και η Κρατική Δούμα να βρουν λύσεις για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων μας στα τμήματα της αγοράς που έχουν εκκενωθεί από ξένες εταιρείες. Και μπορεί να υπάρχουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό", είπε.

Ο Αντρέι Τουρτσάκ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, πρότεινε νωρίτερα να κρατικοποιηθούν τα κατασκευαστικά περιουσιακά στοιχεία ξένων εταιρειών που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail