Η Ρωσία απαιτεί από τις ΗΠΑ εξηγήσεις για τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το έργο που επιτελούν τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Πιστεύουμε πως το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες στο διεθνές κοινό στο εγγύς μέλλον. Αυτό θα πρέπει να γίνει επίσημα, και όχι μέσω των συνομιλητών τους, σχετικά με τα προγράμματα που διεξάγονται στην Ουκρανία", είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Δεδομένα, υλικά, έγγραφα, παρακαλώ βάλτε τα πάντα στο τραπέζι», είπε.

Η Ρωσία «δεν ζητά, απαιτεί», είπε η Ζαχάροβα.

Τα εργαστήρια ανέπτυξαν βιολογικά όπλα και τα πιο επικίνδυνα παθογόνα καταστράφηκαν για να αποτραπεί η έκθεση των παραβιάσεων της Σύμβασης για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα εάν τα βιολογικά όπλα που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα εργαστήρια καταστράφηκαν ή έπεσαν στα χέρια εθνικιστών, σχολίασε η Ζαχάροβα.

"Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία είχε λόγους να διατυπώσει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς της σχετικά με τη συμμόρφωση των στρατιωτικών βιολογικών σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στον μετασοβιετικό χώρο με τη Σύμβαση για τα βιολογικά και τοξικά όπλα. Απαιτούνται αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση του καθεστώτος της σύμβασης προκειμένου να αποτραπεί η μη συμμόρφωση της στρατιωτικής βιολογικής δραστηριότητας με τις διατάξεις της», είπε.

Η Μόσχα δεν αποκλείει να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις της σύμβασης σχετικά με τις σχετικές διαβουλεύσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail