Το Ιράν αποκαλύπτει υπόγειες βάσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Freepen.gr - Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) αποκάλυψε δύο βάσεις σηράγγων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χτίστηκαν στην καρδιά ψηλών βουνών.

Ο Επικεφαλής Διοικητής του IRGC, Υποστράτηγος Hossein Salami είπε κατά την τελετή αποκάλυψης στις 5 Μαρτίου ότι οι βάσεις θα φιλοξενούν πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους με προηγμένο εξοπλισμό, καθώς και drones επίθεσης που μπορούν να διεισδύσουν στα δίκτυα ραντάρ και άμυνας του εχθρού, όπως μετέδωσε το ιρανικό PressTV.

Οι βάσεις φιλοξενούν επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) με βεληνεκές 2.000 km, πλατφόρμες εκτόξευσης δύο πυραύλων και πλατφόρμες εκτόξευσης πολλαπλών drone, τα οποία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Great Prophet 17 του IRGC στη νότια ακτή του Ιράν τον Δεκέμβριο του 2021.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Ο ταξίαρχος Amir-Ali Hajizadeh, διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC, ισχυρίστηκε ότι το Ιράν μπορεί να εκτοξεύσει ταυτόχρονα 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την υπόγεια βάση του που αποκαλύφθηκε πρόσφατα χωρίς περιορισμό στόχων, επειδή «το βεληνεκές του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι μεγάλο και όχι περιορισμένο». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail