Ποιες χώρες της Ευρώπης σημειώνουν τις περισσότερες διαρρήξεις - Που βρίσκεται η Ελλάδα

Παρόλο που η Δανία είναι μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά γενικού δείκτη οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος, εξακολουθεί να κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των οικιακών διαρρήξεων με 602 αναφερόμενες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκων. Όπως δείχνει το διάγραμμα που βασίζεται σε στοιχεία της Eurostat, οι χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό διαρρήξεων στην ήπειρο.

Statista.com - Florian Zandt / Παρουσίαση Freepen.gr

Στη δεύτερη θέση μετά τη Δανία είναι το Βέλγιο με 410 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους. Η Σουηδία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 337 περιπτώσεις διαρρήξεων ανά 100.000 κατοίκους. Η Δανία δεν κατατάσσεται μόνο μεταξύ των κορυφαίων χωρών στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο από αυτή την άποψη. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η BudgetDirect, η βορειοευρωπαϊκή χώρα κατέχει την όγδοη θέση στον κόσμο όσον αφορά τις διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ένας πιθανός λόγος για αυτό το συγκριτικά υψηλό ποσοστό μπορεί να βρεθεί σε μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο οικονομικό περιοδικό Samfundsøkonomen το 2018. Οι ερευνητές αναφέρουν τον τυπικό δανικό τύπο κατοικίας ως ένοχο, καθώς «ένα μεγάλο ποσοστό των δανικών σπιτιών είναι ανεξάρτητες, αυτόνομες κατασκευές που τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διάρρηξης από ό,τι οι ημιανεξάρτητες κατοικίες, οι πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα».

Η Ιταλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 276 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση με 206 διαρρήξεις αλλά πολύ κοντά στις αμέσως υψηλότερες θέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail