Ινδία: Νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Chandrak / pixabay
Freepen.gr - Ο κόσμος θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των γεγονότων στην Ουκρανία, συγκεκριμένα, θα αντικατοπτρίζεται στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και αυτά τα ίδια γεγονότα θα οδηγήσουν σε μια διαφορετική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Subramanyam Jaishankar.

«Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει με πολλούς τρόπους. Προφανώς ένα μέρος του είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία, η πολιτική της σύγκρουσης, αυτό που έχει κάνει όσον αφορά τις προκλήσεις για τη διπλωματία και την πολιτική διαφόρων χωρών... Νομίζω ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι απροσδόκητα για το μέρος του κόσμου μας, βλέπουμε τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Υπήρξαν και άλλες διαταραχές - οι οικονομικοί δεσμοί έχουν σπάσει, οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν σπάσει και οι αγορές βρίσκονται σε αναταραχή. Όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο και νομίζω ότι το βλέπουμε», είπε ο Jaishankar κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πρώτο Φόρουμ Μελλοντικής Στρατηγικής Ινδίας-Βρετανίας.

Σημείωσε επίσης πως τα γεγονότα στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

«Ένα από τα στοιχεία της μεταβαλλόμενης παγκόσμιας τάξης είναι η τεράστια οικονομική εξισορρόπηση που έχει λάβει χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια και έχει οδηγήσει σε έναν πολύ πιο πολυπολικό κόσμο… Η παγκόσμια τάξη αλλάζει επίσης ανάλογα με συγκεκριμένα γεγονότα και διαδικασίες. Νομίζω ότι η παγκόσμια τάξη έχει αλλάξει, κατά την άποψή μας, εξαιτίας αυτού που συνέβη στο Αφγανιστάν πέρυσι. Επίσης αλλάζει εν μέρει λόγω των επιπτώσεων της ανόδου της Κίνας και των πολιτικών που ακολουθεί ιδιαίτερα απέναντι στους γείτονές της. Έχει αλλάξει και λόγω της τριβής που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Νομίζω ότι ο πλήρης αντίκτυπος αυτού που συνέβη και του τι συμβαίνει στην Ουκρανία και η αντίδραση σε αυτό δεν έχει ακόμη έρθει. Είναι λοιπόν ένα είδος σοκ που θα συμπληρώσει μια πιο μακροχρόνια τάση. Και πραγματικά, κατά τη γνώμη μου, θα οδηγήσει σε μια διαφορετική παγκόσμια τάξη πραγμάτων», είπε ο Jaishankar. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail