Πούτιν: Φυσικό αέριο τέλος από αύριο αν δε μας πληρώσετε σε ρούβλια!

RIA Novosti / Alexey Nikolsky
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διάταγμα για μια νέα διαδικασία πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες.

"Προσφέρουμε σε εργολάβους από τέτοιες χώρες (μη φιλικές) ένα σαφές και διαφανές σχέδιο. Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα πληρωθεί το αέριο που θα παρέχεται από αύριο, από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε σύσκεψη για την αεροπορική βιομηχανία.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό έδειξε ότι οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους συστήματα ως όπλο.

«Προμηθεύσαμε τους ευρωπαίους καταναλωτές με τους πόρους μας, στην προκειμένη περίπτωση φυσικό αέριο. Το έλαβαν, μας πλήρωσαν σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πάγωσαν οι ίδιοι», τόνισε ο Πούτιν. 

Οι υπάρχουσες συμβάσεις για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου θα σταματήσουν σε περίπτωση άρνησης πληρωμής σε ρούβλια, δήλωσε ο Πούτιν.

"Κανείς δε μας πουλάει τίποτα δωρεάν. Και δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία. Δηλαδή θα σταματήσουν οι υπάρχουσες συμβάσεις [...] Εάν δεν πραγματοποιηθούν τέτοιες πληρωμές (σε ρούβλια), θα το θεωρήσουμε ως χρεοκοπία εκ μέρους των αγοραστών. Με όλες τις επακόλουθες συνέπειες", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail