Ανοίγει παράθυρο συνάντησης Πούτιν - Ζελένσκι το Κρεμλίνο!

Freepen.gr - Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και Βολοντιμίρ Ζελένσκι της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη για να παράγει αποτελέσματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατή", είπε, σχολιάζοντας την παρατήρηση του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν πως μια συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Ουκρανού προέδρου μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν το μέρος της δουλειάς τους για να διασφαλίσουν πως οι πρόεδροι δε θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για επιτυχή αποτελέσματα».

"Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους", πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Συνεπώς όπως βλέπουμε μέχρι τώρα, το μεν Κίεβο έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει το όραμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και η Μόσχα της ανατροπής της κυβέρνησης αρχικά με τη δήλωση Ζαχάροβα ότι δεν αποτελεί στόχο και τώρα με το παράθυρο της συνάντησης των δύο προέδρων. Ωστόσο τα δύσκολα έρχονται με την Κριμαία και ιδίως με το Ντονμπάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail