Το Βέλγιο λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

premier.be
Freepen.gr - Ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander de Croo πιστεύει ότι η απλούστευση της γενικής διαδικασίας για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν λάθος υπενθυμίζοντας πως μια τέτοια διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και απαιτεί μεταρρυθμίσεις.

"Η διαδικασία για την ένταξη στην ΕΕ είναι γραμμένη, είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν όλα τα βήματα, το να μη γίνει αυτό, θα ήταν σοβαρό λάθος. Υπάρχει μια διοικητική, τεχνική διαδικασία, αλλά υπάρχει και μια πολιτική διαδικασία. Δεν μπορούμε να κλείσουμε το πόρτα σε όσους θεωρούν την ΕΕ τόπο ευημερίας, σταθερότητας και ειρήνης. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση πολιτικά. Αλλά η ένταξη απαιτεί πολύ χρόνο και μεταρρυθμίσεις", είπε πριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας της άτυπης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στη Γαλλία.

Ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε στις 28 Φεβρουαρίου αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επόμενη μέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε ένα ψήφισμα που χορηγεί στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail