Ρωσία: Οι Ευρωπαίοι διάλεξαν να πληρώσουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ και βάλε πετρέλαιο, ρεύμα κι αέριο!

MonikaP / pixabay
Freepen.gr
- Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια σκληρή αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ενεργειακό τομέα, εάν παραστεί ανάγκη, δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Νικολάι Κόμπρινετς.

"Η Ρωσία παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής, ένας εγγυητής παγκόσμιας κλάσης της ενεργειακής ασφάλειας. Εκτιμούμε αυτή τη φήμη, αλλά είμαστε έτοιμοι για μια σκληρή αντιπαράθεση στον ενεργειακό τομέα, εάν παραστεί ανάγκη. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα επωφεληθεί σίγουρα από αυτήν, γιατί έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας και ισχυρότερα νεύρα», είπε ο Κόμπρινετς σε συνέντευξή του στο Interfax.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μερίδιο της Ρωσίας αποτελεί περίπου το 45% του φυσικού αερίου που εξάγεται στην ΕΕ, το 25% του πετρελαίου και το 45% του άνθρακα, «επομένως οι Βρυξέλλες είναι βέβαιο πως θα κατανοήσουν την ευάλωτη θέση στην οποία βρίσκονται», τόνισε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

Κρίνοντας από δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΕ, η Ευρώπη σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις πηγές ενέργειας της Ρωσίας «με κάθε κόστος» και «οι απλοί Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, όχι οι ανώτεροι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες, θα πρέπει να πληρώσουν αυτό το κόστος», είπε.

Τα σχέδια της ΕΕ να παραιτηθεί από τις ρωσικές πηγές ενέργειας περιλαμβάνουν τη δημιουργία έργων για την παραγωγή υδρογόνου και την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, που θα απαιτήσουν χρόνο και επενδύσεις, υποστηρίζει ο Κόμπρινετς.

"Αυτά τα σχέδια δεν είναι πολύ λογικά από αυστηρά οικονομική άποψη. Οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας βιώνουν αναταραχή, αν όχι πανικό. Δεν είναι γνωστό πόσο υψηλά θα φτάσουν οι τιμές. Αλλά είναι ήδη σαφές ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν το τριπλάσιο, ή ακόμα περισσότερο, για φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή είναι η επιλογή τους», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail