Πλάνα από τη ρωσική αεραπόβαση στο διεθνές αεροδρόμιο Αντόνοφ της Ουκρανίας

Freepen.gr - Στιγμιότυπα ζωντανής δράσης από αεροδρόμιο της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο. Το βίντεο, το οποίο ενσωματώνει πλάνα από κάμερες σώματος στρατιωτών, δείχνει αερομεταφερόμενα στρατεύματα να φτάνουν στο αεροδρόμιο με ελικόπτερα και να αποβιβάζονται, προτού καταλάβουν την περιοχή.

Το βίντεο δείχνει στρατιώτες να ασφαλίζουν διάφορα κτίρια σε όλη την εγκατάσταση και μια παρακείμενη ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση. Περιλαμβάνει επίσης πλάνα από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 να χτυπούν επίγειους στόχους κοντά στο αεροδρόμιο.

Αν και το υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε πού ή πότε καταγράφηκε το βίντεο, φαίνεται να δείχνει την επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Antonov κοντά στην πόλη Hostomel στα βόρεια του Κιέβου, η οποία σημειώθηκε τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης.

Μη επαληθευμένα πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαινομενικά έδειξαν ότι ο ρωσικός στρατός έχασε αρκετά ελικόπτερα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Παρά τους επανειλημμένους ισχυρισμούς από ανώτατους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς κατά την προσγείωση ή λίγο μετά από αυτήν, στην πραγματικότητα κατάφεραν να αντέξουν και τελικά προσεγγίστηκαν από χερσαίες δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail