Η Ρωσία διεξάγει έναν υπαρξιακό αγώνα για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε ως έσχατη λύση για να διατηρήσει την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στη χώρα αυτή και στην περιοχή ευρύτερα, που ξεπεράστηκαν από την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση για την επιδίωξη της μεγάλης στρατηγικής της συνωμοσίας για να αποκαταστήσει τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της. Αν ο Πρόεδρος Πούτιν δεν ενεργούσε αποφασιστικά όταν το έκανε μετά την αποτυχία της ευγενούς προσπάθειας της χώρας του να επιλύσει διπλωματικά την αδήλωτη προκληθείσα από τις ΗΠΑ πυραυλική κρίση στην Ευρώπη μέσω της κοινής χρήσης των αιτημάτων της εγγύησης ασφάλειας στα τέλη Δεκεμβρίου, τότε δεν θα είχε αποτρέψει επιτυχώς τον Τρίτο Παγκόσμιο όπως έκανε μόλις. Η Ρωσία θα είχε αναπόφευκτα τεθεί σε μια διαρκή θέση εκβιασμού από μια εξοπλισμένη με Όπλα Μαζικής Καταστροφής Ουκρανία που θα είχε εξαναγκάσει αδιάκοπες παραχωρήσεις από αυτήν για λογαριασμό των δυτικών προστάτων της, οδηγώντας τελικά στη «βαλκανοποίησή» της με τον καιρό.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Γι' αυτούς τους λόγους μπορεί κανείς να περιγράψει αντικειμενικά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως έναν υπαρξιακό αγώνα για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της, ακριβώς όπως εξήγησαν στο κοινό οι ανώτατοι αξιωματούχοι αυτής της χώρας. Ο Πρόεδρος Πούτιν το κατέστησε πολύ σαφές στην ομιλία του στις 24 Φεβρουαρίου προς τον ρωσικό λαό ανακοινώνοντας την έναρξη αυτής της εκστρατείας όταν αποκάλυψε δραματικά ότι «αν δούμε τη σειρά των γεγονότων και τις εισερχόμενες αναφορές, η αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και αυτών των δυνάμεων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ετοιμάζονται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Επιπλέον, έφτασαν στο σημείο να φιλοδοξούν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί». Αυτό επανέλαβε τελικά ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ με παρόμοιους αυστηρούς όρους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας είπε πως «καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία, πρόκειται για μια επίθεση εναντίον όλων των ρωσικών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων της Ρωσίας, της θρησκείας, του πολιτισμού, της γλώσσας, της ασφάλειας και ούτω καθεξής. Και τώρα, η αντίδραση της Δύσης στις ενέργειές μας, η οποία είναι εντελώς φρενήρης θα έλεγα - συγχωρήστε τα σκληρά λόγια - δείχνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πραγματικός αγώνας ζωής ή θανάτου για το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη και να διασφαλίζει πλήρως τα νόμιμα συμφέροντά της». Ο επικεφαλής κατασκοπείας της Ρωσικής Εξωτερικής Πληροφορίας (SVR) Naryshkin πρόσθεσε σε αυτό χθες εξηγώντας ότι «η χώρα μας βιώνει μια πραγματικά ιστορική στιγμή σήμερα. Η μοίρα της Ρωσίας, η μελλοντική της θέση στον κόσμο, αποφασίζεται. Ο κύριος παράγοντας στην ανάπτυξη της Ρωσίας, ο πυρήνας της χιλιόχρονης ιστορίας της ήταν και παραμένει η κυριαρχία – το δικαίωμα να καθορίζει ανεξάρτητα, ελεύθερα και συνειδητά τη μοίρα της».

Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε επίσης χθες, εφιστώντας αυτήν τη φορά την προσοχή στον αμέτρητο Υβριδικό Πόλεμο της χώρας του με απειλές που μοχλεύονται από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να την αποσταθεροποιήσουν εκ των έσω. Προειδοποίησε πως «φυσικά (η Δύση) θα προσπαθήσει να ποντάρει στη λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, σε προδότες - σε αυτούς που κερδίζουν τα χρήματά τους εδώ, αλλά ζουν εκεί. Ζήστε, όχι με τη γεωγραφική έννοια, αλλά με την έννοια των σκέψεών τους, τη δουλική τους σκέψη. Οποιοσδήποτε λαός, και ειδικά ο ρωσικός λαός, θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες, και απλώς να τους φτύνει σαν μούσι που μπήκε κατά λάθος στο στόμα τους… Και υπάρχει ένας στόχος - η καταστροφή της Ρωσίας…Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα ενισχύσει μόνο τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Αυτοί οι τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι έχουν απόλυτο δίκιο στις εκτιμήσεις τους για τη μεγάλη στρατηγική δυναμική που διαδραματίζεται. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση προσπαθεί πράγματι να σβήσει τη Ρωσία από τον χάρτη ως ανεξάρτητο γεωπολιτικό παράγοντα μέσω των μέσων που εξηγήθηκαν στην πρώτη παράγραφο της παρούσας ανάλυσης. Η σύγκρουση ήταν πραγματικά αναπόφευκτη όπως ακριβώς αποκάλυψε ο Πρόεδρος Πούτιν, γι' αυτό και αναγκάστηκε να ενεργήσει όταν το έκανε για να αποτρέψει το αναπόφευκτο να λάβει χώρα στην επικράτεια της χώρας του και έτσι να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως εκ τούτου, ο Λαβρόφ και ο Ναρίσκιν ήταν ακριβείς στο να περιγράψουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της χώρας τους στην Ουκρανία ως έναν υπαρξιακό αγώνα για τη Ρωσία για την υπεράσπιση του δικαιώματός της να επιλέγει ελεύθερα τη μοίρα της. Ολο αυτό το διάστημα, ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν συνετός να προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του για αυτές τις μυριάδες εσωτερικές απειλές για το κράτος-πολιτισμό τους και να υπαινίσσεται τις εν εξελίξει επιχειρήσεις αντικατασκοπείας.

Για να απλοποιηθούν τα πάντα, η μονοπολική ώθηση των ΗΠΑ στις πολυπολικές διεργασίες που εξαπολύθηκαν από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια συστημική μετάβαση με στόχο την γεωστρατηγική εξουδετέρωση της Ρωσίας πριν από την ολοκλήρωση της επακόλουθης «συγκράτησης» της Κίνας, την οποία οι Αμερικανοί πολιτικοί αξιολογούν ως την κορυφαία τους πρόκληση αυτόν τον αιώνα. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είχε πυροδοτηθεί εάν ο Πρόεδρος Πούτιν συνέχιζε ανεπιτυχώς να επιδιώκει διπλωματικές λύσεις στις κόκκινες γραμμές εθνικής ασφάλειας της χώρας του, αφού ο αναπόφευκτος πόλεμος θα είχε λάβει χώρα τελικά στο έδαφος της Ρωσίας αντί της Ουκρανίας. Η Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη πιθανότατα θα αναγκαζόταν να χρησιμοποιήσει απελπισμένα πυρηνικά όπλα για αυτοάμυνα, οδηγώντας έτσι στο τέλος του κόσμου ή τουλάχιστον της Ρωσίας και ενός μεγάλου μέρους της Δύσης (πιθανότατα ολόκληρης της Ευρώπης).

Επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία απέτρεψε αυτό το αποκαλυπτικό σενάριο, τουλάχιστον προς το παρόν, δίνοντας σε αυτό το κράτος-πολιτισμό την ευκαιρία να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του που απειλούνται υπαρξιακά από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Διατηρώντας τη γεωστρατηγική ύπαρξη της Μεγάλης Δύναμής του, ο Πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί στην πραγματικότητα να διατηρήσει κάποια φαινομενική σταθερότητα στον όλο και πιο αποσταθεροποιημένο κόσμο που έχει πέσει στο χάος από την επικίνδυνη συνωμοσία της Αμερικής να αποκαταστήσει την φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της.

Μακριά από το λεγόμενο «φασιστικό πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας» που ισχυρίζονται πως διεξάγει τα Δυτικά ΜΜΕ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Πούτιν διεξάγει στην πραγματικότητα έναν υπαρξιακό αγώνα για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Ρωσίας που απειλούνται άνευ προηγουμένου από τον κυριολεκτικά δυτικό φασίστα. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρει τις Διεθνείς Σχέσεις στο φιλόδοξο μοντέλο που αρχικά οραματιζόταν ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά το οποίο απέτυχε να τεθεί σε εφαρμογή λόγω της έναρξης του προκληθέντος από τις ΗΠΑ Παλαιού Ψυχρού Πολέμου λίγο μετά τη δημοσίευση αυτού του εγγράφου και τη σύντομη περίοδο μονοπολικής ηγεμονίας που σκοτεινά κατέβηκε στον κόσμο μετά το 1991 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο από τότε. Με άλλα λόγια, η Ρωσία προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από την αποκαλυπτική συνωμοσία της Αμερικής να τον καταστρέψει, προκειμένου να ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αποκαταστήσει την ισότητα και τη δικαιοσύνη στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail