Πούτιν: Δε φταίμε εμείς για τις τιμές της ενέργειες - Στο τέλος σε μας θα έρθετε πάλι

Freepen.gr -
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι η Δύση προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την άνοδο των τιμών της ενέργειας στον κόσμο. Ο Πούτιν εξέφρασε αυτή τη γνώμη σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης την Πέμπτη, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

"Οι τιμές εκεί (για τους μεταφορείς ενέργειας στις χώρες της ΕΕ) αυξάνονται, αλλά όχι από δική μας ευθύνη. Αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών τους εσφαλμένων υπολογισμών. Δεν πρέπει να μας κατηγορήσουν για αυτό", είπε ο Πούτιν.

"Το ίδιο ισχύει και για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανακοίνωσαν πως έκλεισαν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, οι τιμές εκεί είναι υψηλές, ο πληθωρισμός είναι άνευ προηγουμένου υψηλός, πιθανότατα έφτασε στο πιο υψηλό όλων των εποχών. Προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη για τα αποτελέσματα των δικών τους λαθών σε εμάς», περιέγραψε την κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι προφανές για τους ειδικούς της αγοράς, «διότι η προσφορά ρωσικού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά δεν ξεπερνά το 3%.


"Πρόκειται για αμελητέο όγκο και οι τιμές τους αυξάνονται. Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με αυτό, και ακόμη και εδώ η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό. Απλώς κρύβονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις κι εξαπατούν τον ίδιο τους τον πληθυσμό», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν ακόμη και να διαπραγματευτούν με εκείνες τις χώρες για τις οποίες η Ουάσιγκτον κάποτε επέβαλε παράνομους περιορισμούς.

"Είναι έτοιμοι να συνάψουν ειρήνη με το Ιράν, να υπογράψουν αμέσως όλα τα έγγραφα και με τη Βενεζουέλα. Πήγαν στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευτούν, αλλά δεν έπρεπε να έχουν επιβάλει αυτές τις παράνομες κυρώσεις", είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

«Το ίδιο θα συμβεί και στις σχέσεις με τη χώρα μας, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό», τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail