Κυρώσεις από τη Ρωσία για Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Μίλι και άλλους υψηλόβαθμους των ΗΠΑ

Dwinslow3 / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία επέβαλε την Τρίτη κυρώσεις στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον Υπουργό Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, στον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και σε δέκα άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικά πρόσωπα. Η Μόσχα έχει πει ότι οι κυρώσεις είναι ένα αμοιβαίο μέτρο, που επιβλήθηκε αφού η Ουάσιγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι τελευταίες προσθήκες στην «stop list» της Ρωσίας ανακοινώθηκαν από το Κρεμλίνο την Τρίτη και χαρακτηρίστηκαν ως «αντίδραση» στην «εξαιρετικά ρωσοφοβική πορεία της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Στην κορυφή της λίστας των 13 ονομάτων εμφανίζεται ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ακολουθούμενος από τον Μπλίνκεν και τον Όστιν. Κατονομάζονται επίσης ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Πιο κάτω στη λίστα, περιλαμβάνονται επίσης η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ - οι συναλλαγές του οποίου με μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας έχουν αμφισβητηθεί και επικριθεί στο παρελθόν.

Η συμπερίληψη στη λίστα απαγορεύει την είσοδο οποιουδήποτε από αυτά τα άτομα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ωστόσο, η δήλωση του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η Μόσχα δε θα απέκλειε την επαφή με Αμερικανούς αξιωματούχους «αν ανταποκριθούν στα εθνικά μας συμφέροντα».

Περισσότερα ονόματα θα προστεθούν στη λίστα «στο εγγύς μέλλον», συνεχίζει η δήλωση, προειδοποιώντας πως «ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, στρατιωτικοί αξιωματούχοι, νομοθέτες, επιχειρηματίες, ειδικοί και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης που είναι ρωσοφοβικές ή συμβάλλουν στην υποκίνηση μίσους προς τη Ρωσία» θα μπουν στη μαύρη λίστα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail