Ο Βούτσιτς εξήγησε γιατί η Σερβία «αναγκάστηκε» να καταδικάσει τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι σερβικές αρχές αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη ρωσική επιχείρηση αποστρατικοποίησης στην Ουκρανία, διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να επιμείνουμε στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας στην κατάσταση με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού B92. 

Σε μια ομιλία προς τους πολίτες την περασμένη Τετάρτη, ο Vucic είπε ότι οι σερβικές αρχές υποστήριξαν τέσσερα από τα 13 σημεία του ψηφίσματος του ΟΗΕ που καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία - εκείνα που δε συνεπάγονται κυρώσεις. Όπως σημείωσε ο Βούτσιτς, η κρίση λόγω των εχθροπραξιών στην Ουκρανία έχει δραματικές επιπτώσεις στη Σερβία, η οποία έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις στην εξωτερική πολιτική.

"Επιμένουμε να σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των κρατών, αυτή είναι η αρχή μας. Σε αυτό βασίζουμε τη διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια ως τμήμα της Σερβίας. Εάν δεν είχαμε καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία, δε θα είχαμε ποτέ ξανά το ηθικό δικαίωμα να προβάλουμε αυτό το επιχείρημα», είπε ο Vucic.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Όσο για τις κυρώσεις, ίσως είμαι αναγκασμένος, ίσως είμαι αδύναμος και είναι όλοι γενναίοι, αλλά αυτοί είναι οι άνθρωποι που παρέδωσαν τους Σέρβους στη Χάγη (Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία) σε σακούλες», είπε ο Σέρβος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail