Η Ουκρανία επέφερε το μεγαλύτερο πλήγμα στο ρωσικό στρατό εδώ και δεκαετίες – Ζελένσκι

Freepen.gr -
Οι Ρώσοι εισβολείς υφίστανται τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δοθεί στον ρωσικό στρατό εδώ και δεκαετίες. Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεομήνυμά του, αναφέρει το Ukrinform.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας κάνουν τα πάντα για να στερήσουν από τον εχθρό κάθε επιθυμία να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων είναι τεράστιες. Η δυναμική των απωλειών των εισβολέων τη 17η ημέρα είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα για τον ρωσικό στρατό εδώ και δεκαετίες. Ποτέ δεν έχασαν περισσότερα από αυτό σε μια τέτοια χρονική περίοδο.

Από την αρχή της εισβολής, 31 τακτικές ομάδες τάγματος του εχθρού έχασαν τη μαχητική τους ικανότητα. Οι Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται όχι μόνο μόνοι τους, αλλά σε ομάδες. Ομάδες προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία και να επιστρέψουν στη Ρωσία επίσης.

Οι απώλειες του εχθρού ως προς τις τεχνικές δυνατότητες είναι εκπληκτικές: περισσότερα από 360 άρματα μάχης, 1.205 τεθωρακισμένα οχήματα. Και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τις απώλειες στις μάχες χθες το βράδυ και το πρωί», είπε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ρωσία έχασε επίσης περίπου 60 αεροσκάφη, περισσότερα από 80 ελικόπτερα και εκατοντάδες άλλες μονάδες προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Οι περισσότεροι από τους στρατούς του κόσμου δεν έχουν αυτά που έχασαν τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της εισβολής», σημείωσε ο Ζελένσκι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail