Ο Σέρβος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς ρωσικό αέριο τα επόμενα χρόνια

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι RTS-2 ότι η Ευρώπη είναι απίθανο να επιβιώσει ανώδυνα χωρίς ρωσικό αέριο τα επόμενα χρόνια.

"Υπάρχουν ελλείψεις φυσικού αερίου και γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε με τους Ρώσους. Η Ευρώπη θα προχωρήσει προς τη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά μπορεί αυτό να συμβεί τα επόμενα χρόνια; Αυτό θα είναι [θα είναι] πολύ δύσκολο", είπε ο Βούτσιτς.

"Η Ευρώπη καταναλώνει 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ η Αμερική και το Κατάρ μπορούν να προσφέρουν 15 δισεκατομμύρια, μέχρι το τελευταίο μόριο. Μίλησα με τον [πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilkham] Aliyev πολλές φορές, <…> αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο. Γι' αυτό οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί πολιτικοί <…> στους οποίους μίλησα, μου είπαν: «Δεν μπορούμε απλώς να αυτοκαταστραφούμε. Εάν επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, θα αυτοκαταστραφούμε. Είναι σαν να πυροβολείς τον εαυτό σου στο πόδι πριν πιαστείς σε έναν καυγά. Έτσι το βλέπουν σήμερα ορισμένοι ορθολογικοί άνθρωποι στη Δύση", συνέχισε ο Σέρβος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail