Βούλγαρος στρατηγός: Ο Ζελένσκι θα ανακοινώσει σύντομα την παράδοση της χώρας

Dimitar Shivikov - Φωτογραφία: Bojan Petrov, BNR
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα ανακοινώσει σύντομα την παράδοση της χώρας, δήλωσε ο στρατηγός Dimitar Shivikov στον αέρα της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας.

«Σε καμία περίπτωση η Βουλγαρία δεν πρέπει να παράσχει όπλα στην Ουκρανία, γιατί η φωτιά δεν σβήνει ρίχνοντας βενζίνη πάνω της».

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο BNR ο Gen. Dimitar Shivikov, πρώην διοικητής της 61ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Stryama, διοικητής τάγματος κατά την αποστολή στο Ιράκ, εθνικός διοικητής του 18ου βουλγαρικού στρατεύματος στο Αφγανιστάν.

"Στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταλάβει και να καταστρέψει την Ουκρανία ως κράτος. Αυτό είναι το νόημα του γεγονότος ότι πρόκειται για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση και δε θα σταματήσω να το τονίζω. Η ομιλία που έδωσε ο πρόεδρος Πούτιν στο ρωσικό λαό ώρες πριν την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, έθεσε ως στόχο - να αποστρατικοποιήσει την Ουκρανία, δηλαδή τους παραστρατιωτικούς ειδικότερα, και να την αποναζιστικοποιήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2004, «όταν έγινε η πρώτη Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία», ξεκίνησε εκεί η επιβολή μιας «εξαιρετικά ρωσοφοβικής πολιτικής» συμπληρώνοντας πως «Ο παίκτης πίσω από αυτή την πολιτική είναι πέρα ​​από τον Ατλαντικό».

Προέβλεψε ότι «πλησιάζει η ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα κηρύξει συνθηκολόγηση».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ποιος θα κερδίσει αυτή τη σύγκρουση - θα είναι η Ρωσική Ομοσπονδία με το στρατιωτικό της σώμα που θα συμμετέχει σε αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο χαμένος είναι το καθεστώς στην Ουκρανία και οι ένοπλες δυνάμεις της", είπε ο Shivikov. 








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail