Πώς η Ρωσία θα αντικρούσει την κήρυξη πολέμου ΗΠΑ-ΕΕ

Μόνο η αυτάρκεια προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία. Και η Μεγάλη Εικόνα έχει γίνει επίσης κατανοητή από τον Παγκόσμιο Νότο.


Ένα από τα βασικά υποκείμενα θέματα του μάτριξ Ρωσία/Ουκρανία/ΝΑΤΟ είναι ότι η Αυτοκρατορία του Ψεύδους (πνευματικά δικαιώματα Πούτιν) έχει χτυπηθεί μέχρι τον πυρήνα από τη συνδυασμένη ικανότητα των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων και μιας αμυντικής ασπίδας ικανής να μπλοκάρει τους εισερχόμενους πυρηνικούς πυραύλους από τη Δύση, τερματίζοντας έτσι την αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή - Mutual Assured Destruction (MAD)

strategic-culture.org - Pepe Escobar / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό οδήγησε τους Αμερικανούς να διακινδυνεύσουν σχεδόν έναν καυτό πόλεμο για να μπορέσουν να τοποθετήσουν υπερηχητικούς πυραύλους που δεν έχουν ακόμα στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας, και έτσι να είναι σε απόσταση τριών λεπτών από τη Μόσχα. Για αυτό, φυσικά, χρειάζονται την Ουκρανία, καθώς και την Πολωνία και τη Ρουμανία στην Ανατολική Ευρώπη.

Στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι την τελευταία ψυχή της Ευρώπης – αν αυτό χρειάζεται. Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία ζαριά του (πυρηνικού) ζαριού. Έτσι, η επόμενη έως τελευταία αναπνοή στον εξαναγκασμό της Ρωσίας σε υποταγή είναι χρησιμοποιώντας το εναπομείναν, εφαρμόσιμο αμερικανικό όπλο μαζικής καταστροφής: το SWIFT.

Ωστόσο, αυτό το όπλο μπορεί εύκολα να εξουδετερωθεί με την ταχεία υιοθέτηση της αυτάρκειας.

Με την ουσιαστική συμβολή του ανεκτίμητου Michael Hudson, έχω περιγράψει τις πιθανότητες για τη Ρωσία να αντιμετωπίσει την καταιγίδα των κυρώσεων. Αυτό δεν έλαβε καν υπόψη την πλήρη έκταση της «άμυνας του μαύρου κουτιού» - και της αντεπίθεσης - της Ρωσίας, όπως περιγράφεται από τον John Helmer στην εισαγωγή του σε ένα δοκίμιο που προαναγγέλλει την επιστροφή του Sergei Glaziev.

Ο Glaziev, όπως ήταν αναμενόμενο απεχθής στους ατλαντικούς κύκλους, ήταν βασικός οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν και τώρα είναι ο υπουργός Ένταξης και Μακροοικονομίας της Οικονομικής Ένωσης της Ευρασίας (EAEU). Ήταν πάντα σφοδρός επικριτής της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας και της ολιγαρχικής συμμορίας που συνδέεται στενά με την αγγλοαμερικανική χρηματοδότηση.

Το τελευταίο του δοκίμιο, Sanctions and Sovereignty, που δημοσιεύθηκε αρχικά από το expert.ru και μεταφράστηκε από τον Helmer, αξίζει σοβαρής εξέτασης.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα:

«Οι ρωσικές απώλειες δυνητικού ΑΕΠ, από το 2014, ανέρχονται σε περίπου 50 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Αλλά μόνο το 10% από αυτές μπορεί να εξηγηθεί με κυρώσεις, ενώ το 80% από αυτές ήταν αποτέλεσμα της νομισματικής πολιτικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επωφελούνται από τις αντιρωσικές κυρώσεις, αντικαθιστώντας την εξαγωγή ρωσικών υδρογονανθράκων στην ΕΕ καθώς και στην Κίνα και με την αντικατάσταση της εισαγωγής ευρωπαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία. Θα μπορούσαμε να αντισταθμίσουμε πλήρως τις αρνητικές συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων εάν η Τράπεζα της Ρωσίας εκπλήρωνε το συνταγματικό της καθήκον να διασφαλίσει μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου και όχι τις συστάσεις των χρηματοπιστωτικών οργανισμών της Ουάσιγκτον».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
De-offshore

Ο Γκλάζιεφ ουσιαστικά συνιστά:

– Μια «πραγματική αποεξαγορά της οικονομίας».

– «Μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ρύθμισης προκειμένου να σταματήσει η εξαγωγή κεφαλαίων και να επεκταθεί ο στοχευμένος δανεισμός σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης επενδύσεων».

– «Φορολογία κερδοσκοπίας συναλλάγματος και συναλλαγών σε δολάρια και ευρώ στην εγχώρια αγορά».

– «Σοβαρές επενδύσεις στο R&D (έρευνα και ανάπτυξη) προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της δικής μας τεχνολογικής βάσης στους τομείς που πλήττονται από κυρώσεις – πρώτα απ’ όλα την αμυντική βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες».

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, «η αποδολαριοποίηση των συναλλαγματικών μας αποθεμάτων, αντικαθιστώντας το δολάριο, το ευρώ και τη λίρα με χρυσό».

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να ακούει. Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα είναι ήδη σε ισχύ. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πούτιν και η κυβέρνηση είναι επιτέλους έτοιμοι να αρπάξουν τη ρωσική ολιγαρχία από τα μπαλάκια και να την αναγκάσουν να μοιραστεί κινδύνους και απώλειες σε μια εξαιρετικά δύσκολη για το έθνος. Αντίο στη συσσώρευση κεφαλαίων που βγήκαν από τη Ρωσία σε υπεράκτιες και στο Λονδίνογκραντ.

Ο Γκλάζιεφ είναι η πραγματική συμφωνία. Τον Δεκέμβριο του 2014 ήμουν σε ένα συνέδριο στη Ρώμη και ο Γκλάζιεφ ήταν μαζί μας τηλεφωνικά. Κοιτάζοντας μια επόμενη στήλη που έγραψα εκείνη την εποχή, μεταξύ Ρώμης και Πεκίνου, έμεινα έκπληκτος: είναι σαν ο Γκλάζιεφ να έλεγε αυτά τα πράγματα κυριολεκτικά σήμερα.

Επιτρέψτε μου να παραθέσω δύο παραγράφους:

«Στο συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε σε μια θεϊκά νωπογραφημένη πρώην τραπεζαρία των Δομινικανών του 15ου αιώνα που τώρα ανήκει στη βιβλιοθήκη του ιταλικού κοινοβουλίου, ο Sergey Glaziev, στο τηλέφωνο από τη Μόσχα, έδωσε μια έντονη ανάγνωση του Ψυχρού Πολέμου 2.0. Δεν υπάρχει πραγματική "κυβέρνηση" στο Κίεβο, ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι υπεύθυνος. Ένα αντι-ρωσικό δόγμα έχει εκκολαφθεί στην Ουάσιγκτον για να υποδαυλίσει τον πόλεμο στην Ευρώπη – και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι οι συνεργάτες του. Η Ουάσιγκτον θέλει έναν πόλεμο στην Ευρώπη γιατί χάνει τον ανταγωνισμό με την Κίνα».

«Ο Γκλάζιεφ αντιμετώπισε την άνοια των κυρώσεων: η Ρωσία προσπαθεί ταυτόχρονα να αναδιοργανώσει την πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να καταπολεμήσει τη φυγή κεφαλαίων και να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του κλεισίματος των πιστωτικών γραμμών από τις τράπεζες για πολλούς επιχειρηματίες. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα των κυρώσεων, λέει, είναι πως η Ευρώπη θα είναι ο τελικός χαμένος οικονομικά. Η γραφειοκρατία στην Ευρώπη έχει χάσει την οικονομική εστίαση καθώς οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί έχουν αναλάβει».

Πρέπει να πληρωθεί ο «φόρος ανεξαρτησίας»

Στη Μόσχα φαίνεται να προκύπτει συναίνεση ότι η ρωσική οικονομία θα σταθεροποιηθεί γρήγορα, καθώς θα υπάρξει έλλειψη προσωπικού για τη βιομηχανία και θα απαιτηθούν πολλά επιπλέον χέρια. Άρα δεν υπάρχει ανεργία. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις, αλλά όχι πληθωρισμός. Οι πωλήσεις – δυτικών – ειδών πολυτελείας έχουν ήδη περιοριστεί. Τα εισαγόμενα προϊόντα θα τεθούν υπό έλεγχο τιμών. Όλα τα απαραίτητα ρούβλια θα είναι διαθέσιμα μέσω ελέγχων τιμών - όπως συνέβη στις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα κύμα κρατικοποιήσεων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι μπροστά. Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το έργο Sakhalin-1, 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (είχαν διάσωσης για το Sakhalin-2, που θεωρήθηκε πολύ ακριβό), που παράγει 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, αφού η BP και η νορβηγική Equinor ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από έργα με τη Rosneft. Η BP στην πραγματικότητα ονειρευόταν να πάρει όλη τη συμμετοχή της Rosneft.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, το Κρεμλίνο μπλοκάρει τώρα τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από ξένους απο-επενδυτές που θέλουν να εκχωρήσουν. Παράλληλα, η Rosneft, για παράδειγμα, είναι βέβαιο ότι θα αντλήσει κεφάλαια από την Κίνα και την Ινδία, που είναι ήδη μειοψηφικοί επενδυτές σε πολλά έργα, και θα τα εξαγοράσει 100%: μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Αυτό που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως Μητέρα όλων των Αντικυρώσεων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ άφησε να εννοηθεί πως όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, διοχετεύοντας την υπομονή 10.000 Ταοϊστών μοναχών, αναμένοντας ακόμη να εξαφανιστεί η τρέχουσα υστερία, περιγράφει τις κυρώσεις ως «κάποιο είδος φόρου στην ανεξαρτησία» με χώρες να απαγορεύουν στις εταιρείες τους να εργάζονται στη Ρωσία υπό «τεράστια πίεση».

Ωστόσο, δεν αποκλείονται οι θανατηφόρες αντιγροθιές. Εκτός από την πλήρη αποδολαριοποίηση –όπως συνιστά ο Glaviev– η Ρωσία μπορεί να απαγορεύσει την εξαγωγή τιτανίου, σπάνιων γαιών, πυρηνικών καυσίμων και, ήδη σε ισχύ, κινητήρων πυραύλων.

Πολύ τοξικές κινήσεις θα περιλάμβαναν την κατάσχεση όλων των ξένων περιουσιακών στοιχείων εχθρικών εθνών, να παγώσουν όλες οι αποπληρωμές δανείων σε δυτικές τράπεζες και να τοποθετηθούν τα κεφάλαια σε δεσμευμένο λογαριασμό σε ρωσική τράπεζα. Να απαγορευτούν εντελώς όλα τα εχθρικά ξένα μέσα ενημέρωσης, η ιδιοκτησία ξένων μέσων ενημέρωσης, οι διάφορες ΜΚΟ και τα μέτωπα της CIA και να προμηθευτούν τα φιλικά έθνη με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, κοινή χρήση πληροφοριών και κοινή εκπαίδευση και ασκήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι μια νέα αρχιτεκτονική συστημάτων πληρωμών –όπως συζητήθηκε από τον Michael Hudson και άλλους– που ενώνει το ρωσικό SPFS και το κινέζικο CHIPS, μπορεί σύντομα να προσφερθεί σε δεκάδες έθνη σε όλη την Ευρασία και τον Παγκόσμιο Νότο – αρκετά από τα οποία υφίστανται ήδη κυρώσεις. όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Νικαράγουα, η Βολιβία, η Συρία, το Ιράκ, ο Λίβανος, η ΛΔΚ.

Αργά αλλά σταθερά, βρισκόμαστε ήδη στο δρόμο προς την ανάδυση ενός σημαντικού παγκόσμιου μπλοκ του Νότου ανοσίας στον αμερικανικό οικονομικό πόλεμο.

Τα RIC στα BRICS – Ρωσία, Ινδία και Κίνα – αυξάνουν ήδη το εμπόριο στα δικά τους νομίσματα. Αν δούμε τη λίστα των εθνών στον ΟΗΕ που ψήφισαν κατά της Ρωσίας ή απείχαν από την καταδίκη της Επιχείρησης Z στην Ουκρανία, συν εκείνων που δεν επέβαλλαν κυρώσεις στη Ρωσία, έχουμε τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου Νότου.

Έτσι για άλλη μια φορά η Δύση – συν σατραπείες/αποικίες όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη στην Ασία – εναντίον των Υπόλοιπων: Ευρασία, Νοτιοανατολική Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική.

Η επερχόμενη ευρωπαϊκή κατάρρευση
 
Ο Michael Hudson μου είπε, «οι ΗΠΑ και η Δυτική Ευρώπη περίμεναν ένα Froelicher Krieg («ευτυχισμένος πόλεμος»). Η Γερμανία και άλλες χώρες δεν έχουν αρχίσει να νιώθουν τον πόνο της στέρησης αερίου και ορυκτών και τροφίμων. ΑΥΤΟ θα είναι το πραγματικό παιχνίδι. Ο στόχος θα ήταν να αποσπαστεί η Ευρώπη από τον έλεγχο των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ. Αυτό θα περιλαμβάνει «παρέμβαση» με τη δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος και κόμματος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, όπως ήταν ο κομμουνισμός πριν από έναν αιώνα. Θα μπορούσατε να το ονομάσετε μια νέα Μεγάλη Αφύπνιση». 
 
Μια πιθανή Μεγάλη Αφύπνιση σίγουρα δε θα περιλαμβάνει τη σφαίρα του NATOstan σύντομα. Η συλλογική Δύση βρίσκεται μάλλον σε σοβαρή κατάσταση Μεγάλης Αποσύνδεσης, ολόκληρη η οικονομία της είναι οπλισμένη με στόχο, που εκφράζεται ανοιχτά, να καταστρέψει τη Ρωσία και ακόμη και –το διαχρονικό υγρό όνειρο– να προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος.

Ο Sergey Naryshkin, ο επικεφαλής της SVR, το περιέγραψε συνοπτικά: 
 
«Οι μάσκες έχουν πέσει. Η Δύση δεν προσπαθεί απλώς να περικλείσει τη Ρωσία με ένα νέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Μιλάμε για απόπειρες καταστροφής του κράτους μας – την «κατάργησή» του, όπως συνηθίζεται πλέον να λέγεται στο «ανεκτικό» φιλελεύθερο-φασιστικό περιβάλλον. Δεδομένου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν ούτε την ευκαιρία ούτε το πνεύμα να προσπαθήσουν να το κάνουν αυτό σε μια ανοιχτή και ειλικρινή στρατιωτικοπολιτική αντιπαράθεση, γίνονται ύπουλες προσπάθειες για την εγκαθίδρυση ενός οικονομικού, πληροφοριακού και ανθρωπιστικού «αποκλεισμού». 

Αναμφισβήτητα η κορυφή της δυτικής υστερίας είναι η έναρξη μιας Νεοναζιστικής Τζιχάντ το 2022: ένας μισθοφόρος στρατός 20.000 ατόμων συγκεντρώνεται στην Πολωνία υπό την επίβλεψη της CIA. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες όπως η Blackwater/Academi και η DynCorp. Το εξώφυλλό τους: «επιστροφή Ουκρανών από τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων». Αυτό το αφγανικό remix προέρχεται κατευθείαν από το μόνο βιβλίο που γνωρίζει η CIA.

Πίσω στην πραγματικότητα, τα επιτόπια δεδομένα θα οδηγήσουν τελικά ολόκληρες οικονομίες στη Δύση να γίνουν θανατηφόρες – με το χάος στη σφαίρα των εμπορευμάτων να οδηγεί σε εκτοξεύσεις του κόστους ενέργειας και τροφίμων. Για παράδειγμα, έως και το 60% των γερμανικών και το 70% των ιταλικών μεταποιητικών βιομηχανιών ενδέχεται να αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά – με καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες.

Η μη εκλεγμένη, υπερ-καφκική μηχανή της ΕΕ στις Βρυξέλλες επέλεξε να διαπράξει ένα τριπλό χαρακίρι με το να επιδεικνύεται ως άθλια υποτελής της Αυτοκρατορίας, καταστρέφοντας τυχόν εναπομείνασες παρορμήσεις γαλλικής και γερμανικής κυριαρχίας και επιβάλλοντας την αποξένωση από τη Ρωσία-Κίνα.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα δείξει το δρόμο: μόνο η αυτάρκεια προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία. Και η Μεγάλη εικόνα έχει γίνει επίσης κατανοητή από τον Παγκόσμιο Νότο: μια μέρα κάποιος έπρεπε να σηκωθεί και να πει, «Αρκετά». Με μέγιστη πρωτογενή ισχύ για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail