Ξέμειναν με τα φωτισμένα κτίρια στο Κίεβο: Μετά τη Βουλγαρία, και η Πολωνία δεν στέλνει μαχητικά

Freepen.gr - Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Πολωνία και το ΝΑΤΟ δε συμμετέχουν στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να στείλουν τζετ για να συμμετάσχουν στη μάχη.

 «Δεν στέλνουμε κανένα τζετ στην Ουκρανία γιατί αυτό θα άνοιγε μια στρατιωτική παρέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση. Δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη σύγκρουση. Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος σε αυτή τη σύγκρουση», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζουν τους Ουκρανούς με ανθρωπιστική βοήθεια.

Προφανώς φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στους αρχικούς υπολογισμούς. Σε πρώτη φάση φημολογείτο πως η Βαρσοβία θα διέθετε έξι MiG-29, καθώς επίσης θα ακολουθούσαν κι άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. 

Ωστόσο πρώτη χθες η Βουλγαρία, όπως γράψαμε στη Freepen.gr, δια του πρωθυπουργού Kiril Petkov ξεκαθάρισε πως είναι παράλογη η ιδέα αποστολής μαχητικών στην Ουκρανία καθώς η χώρα διαθέτει μικρό στόλο και σημαντικά προβλήματα να τον συντηρήσει.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail