Στην Ιαπωνία βλέπουν κίνδυνο «σύγκρουσης» με τη Ρωσία για τις Κουρίλες

mod.go.jp
Freepen.gr - Η ακύρωση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για το θέμα των Κουρίλων και η σύναψη ειρηνευτικής συνθήκης ενδέχεται να καταλήξουν σε σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών λόγω της αυξημένης επιρροής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, δήλωσε ο Muneo Suzuki, μέλος της άνω βουλής του ιαπωνικού κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στον Shukan Gendai.

«Εάν δεν υπάρξουν διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη ειρήνης με τη Ρωσία και για το θέμα των Βόρειων Εδαφών, η Ιαπωνία μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο υπό την επιρροή της Αμερικής και τελικά να συγκρουστεί με τη Ρωσία», είπε ο Suzuki.

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως οι ενέργειες της Μόσχας προκλήθηκαν από κυρώσεις από το Τόκιο.

Ο βουλευτής είπε επίσης ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ιαπωνίας να έχει μια πολιτική που να επιτρέπει τη διατήρηση του διαλόγου και την υπεράσπιση της θέσης της τόσο ενώπιον των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και ενώπιον της Ρωσίας.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η Μόσχα, ως απάντηση στα μη φιλικά βήματα του Τόκιο, αρνείται να διαπραγματευτεί μια συνθήκη ειρήνης με την Ιαπωνία, σταματά τα ταξίδια χωρίς βίζα πολιτών αυτής της χώρας στα νότια νησιά Κουρίλ και αποσύρεται από τον διάλογο μαζί σχετικά με την καθιέρωση κοινών οικονομικών δραστηριοτήτων στην επίμαχη περιοχή. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail