Η Βουλγαρία θα αναβαθμίσει τον στρατό αντί να στείλει όπλα στην Ουκρανία

Ivil12 / pixabay
Freepen.gr - «Δεν μπορούμε να δώσουμε στην Ουκρανία κάτι που δεν έχουμε», είπε ο υπουργός Άμυνας Ντράγκομιρ Ζάκοφ στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, εξηγώντας γιατί η χώρα αποφάσισε να μην στείλει στρατιωτικές προμήθειες στις αρχές του Κιέβου.

Αντίθετα, ο Ζάκοφ κατονόμασε αρκετούς βασικούς τομείς στους οποίους πρέπει να ανανεωθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Βουλγαρίας. Αυτά περιλαμβάνουν ανάπτυξη δυνατοτήτων υποστήριξης πυροβολικού, απόκτηση τρισδιάστατων ραντάρ, κατασκευή συστήματος αεράμυνας, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια πολλαπλών ρόλων, πυρομαχικά για ναυτικά πλοία, παράκτια πυραυλικά συστήματα και την απόκτηση εξοπλισμού επικοινωνίας πεδίου.

Τα σχόλια του Ζάκοφ ήρθαν μετά από δήλωση τη Δευτέρα που υπογράφηκε από έξι πρώην υπουργούς Άμυνας, προτρέποντας τη Βουλγαρία να κάνει το αντίθετο και να στείλει όπλα για να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό.

«Η Βουλγαρία πρέπει να γίνει μέρος της πανευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής απάντησης στην επίθεση κατά της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η δήλωση.

Όμως, σύμφωνα με τον Ζάκοφ, ο στρατός της Βουλγαρίας έχει απόλυτη ανάγκη αναζωογόνησης πριν γίνουν τέτοια βήματα.

«Χρειαζόμαστε έναν ικανό και μάχιμο στρατό που μπορεί να μας προστατεύσει. Πρέπει να αποκαταστήσουμε βασικές στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές δαπάνες», είπε ο υπουργός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail