Παγίδα η συνάντηση με Ερντογάν - Θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να αφήσει εκτεθειμένα τα νησιά;

ΠΑΓΙΔΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Στα νησιά είναι τοποθετημένα ρωσικά συστήματα. Όπως είπε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ κ. Ζιαζιάς, είναι παλιά αλλά δεν έχουμε και άλλα. Τη δουλειά τους την κάνουν.

Παντελής Σαββίδης

Εδώ και καιρό οι Τούρκοι πιέζουν και κλιμακώνουν τις αξιώσεις τους για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Η Ελλάδα δημοσίως αντιδρά αλλά υπάρχουν και συμμαχικές πιέσεις του είδους αποσύρετε τα ρωσικά οπλικά συστήματα από τα νησιά. Είναι ευκαιρία για τους Αμερικανούς να απαλλαγούν από αυτά. Με τι θα αντικατασταθούν, όμως; Με τίποτε. Η Ελλάδα θα υποχωρήσει μπροστά στις τουρκικές απαιτήσεις.
Για να μην μας περνά ο κ. Μητσοτάκης για αφελείς, η προσπάθειά του στην τηλεοπτική συνέντευξη να απαξιώσει τα ρωσικά όπλα στα νησιά έχει να κάνει με την πρόθεσή του να τα αποσύρει, υποστηρίζοντας ότι είναι ρωσικά και παλιά και να μην τα αντικαταστήσει με άλλα.

Έτσι, στο κλίμα του αντιρωσισμού και της παλαιότητας των οπλικών συστημάτων που κάνουν την δουλειά τους, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του (όλοι θα είναι υπεύθυνοι) θα αποστρατιωτικοποιήσουν, έστω εν μέρει αλλά καθοριστικά τα νησιά. 

Διαβάστε ανταπόκριση της "Καθημερινής" από την Κωνσταντινούπολη: "Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και φυσικά όλα αυτά θα συζητηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη".

Θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να αφήσει εκτεθειμένα τα νησιά;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail