Όταν "ράβουμε" το Διεθνές Δίκαιο στα μέτρα που θέλουμε

Ήταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν Γιουγκοσλαβία, η 2η ευρωπαϊκή χώρα μετά την Κύπρο (1974), που διαμελίστηκε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη με τον πόλεμο των 78 ημερών, το 1999, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η Γιουγκοσλαβία βομβαρδίστηκε (όπως έγραψε η ιστορία) γιατί ο Μιλόσεβιτς (2 μήνες νωρίτερα) δεν υπέγραψε τη συνθήκη του Ραμπουγιέ, η οποία προέβλεπε την κατοχή της χώρας του από το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ στη συνέχεια, με τη σύμπραξη της Ε.Ε. διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Σάββας Μπερμπερίδης fb

 Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ, επιστρατεύοντας 1.000 και πλέον βομβαρδιστικά, πραγματοποίησε 35.788 (!) αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και επιτέθηκε εναντίον 200 (!) γιουγκοσλαβικών πόλεων. Από αυτές, η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα – την οποία υποτίθεται ότι οι ΝΑΤΟικοί ήθελαν να σώσουν από την «εθνοκάθαρση» – βομβαρδίστηκε 374 φορές, το Πρίζρεν 232, το Ουρόσεβατς 205, το ίδιο το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε 212 φορές.

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας δέχτηκε 35.450 «δέσμες» από το είδος των απαγορευμένων (μέσα από διεθνείς συμβάσεις) βομβών. Από τις 2.500.000 βόμβες που έπεσαν στη Γιουγκοσλαβία, οι 500.000 περιείχαν εξασθενημένο ουράνιο. Το ουράνιο προκαλεί καρκίνο… Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 10.000 θάνατοι από καρκίνο στην πρώην Γιουγκοσλαβία σχετίζονται με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, οι «έξυπνες» βόμβες κατέστρεψαν 480 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γιουγκοσλαβίας (μεταξύ αυτών το 50% των σχολείων του Κοσσυφοπεδίου), 350 μοναστήρια, πολιτιστικά κέντρα και ιστορικά μνημεία, 33 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, 14 αεροδρόμια, 61 γέφυρες, 5 εθνικούς και 23 επαρχιακούς δρόμους, 121 εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 29 εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης.

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ προκάλεσε τόσες υλικές ζημιές στη Γιουγκοσλαβία που θα χρειαστούν 40 χρόνια για την αποκατάστασή τους, ανάγκασε 600.000 εργάτες να ζουν άνεργοι και 2.500.000 ανθρώπους να μη διαθέτουν το ελάχιστο προς το ζην.

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ δολοφόνησε, σύμφωνα με τη Γιουγκοσλαβία, πάνω από 2.000 ανθρώπους. Οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 6.000. Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, οι ίδιοι οι Αμερικανοί υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 5.000… Από τις ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, το 30% των νεκρών ήταν παιδιά… Παιδιά ήταν και το 40% των τραυματισμένων… Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική επιτροπή συνεργασίας με τη UNISEF ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον «ένα παιδί τη μέρα έχανε τη ζωή του στο διάστημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας».

Το Διεθνές Δίκαιο ερμηνεύεται πάντα κατά το δοκούν!! Εμάς που σήμερα μας πέφτει μακριά η Ουκρανία και το Κίεβο, κρατήσαμε στάση σιωπής όταν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα μέσω του λιμανιού Θεσ/νίκης μετακινούνταν οδικά για να σκοτώσουν Σέρβους.

Ας το πάρουμε από την αρχή..

Σήμερα είμαστε ΚΥΠΡΙΟΙ και ΣΕΡΒΟΙ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ...αύριο ίσως ΟΥΚΡΑΝΟΙ.
Κάθε μέρα όμως να αναστοχάζεστε ποιοι είναι οι λύκοι και οι δολοφόνοι των λαών διαχρονικά. Γιατί αύριο, μεθαύριο μπορεί να έχουμε κι εμείς προβλήματα και τότε πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους λύκους πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail