Οι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία δε θα έχουν καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου - Μόσχα

Freepen.gr - Κανένας από τους μισθοφόρους που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία για να πολεμήσει για το εθνικιστικό καθεστώς δεν θα απολαμβάνει το δικαίωμα των μαχητών βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Θέλω να κάνω μια επίσημη δήλωση πως κανένας από τους μισθοφόρους που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία για να πολεμήσει για το εθνικιστικό καθεστώς στο Κίεβο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μαχητής σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ή να απολαύσει το καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου», τόνισε ο Κονασένκοφ.

Δήλωσε ότι όλες οι πράξεις δολιοφθοράς από μισθοφόρους στην Ουκρανία πραγματοποιούνταν με τη χρήση όπλων που παρέχονται από τη Δύση. Ο Κονασένκοφ είπε ότι ξένοι μισθοφόροι επιτίθεντο σε ρωσικές στρατιωτικές συνοδείες και ανεφοδιασμούς και στα αεροσκάφη που παρείχαν υποστήριξη.

«Στα βίντεο που διαδίδονται από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για λόγους προπαγάνδας ως πλάνα που φέρεται να τραβήχτηκαν από ντόπιους πολίτες, προτιμούν να μην μπαίνουν μπροστά στις κάμερες», είπε ο Konashenkov.

Προειδοποίησε ότι όλοι οι ξένοι μισθοφόροι, που κρατούνται στην Ουκρανία, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για ποινικές κατηγορίες.

"Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να περιμένουν ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες. Προτρέπουμε όλους τους ξένους πολίτες που μπορεί να έχουν σχέδια να πάνε και να πολεμήσουν για το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να το σκεφτούν δώδεκα φορές πριν μπουν στο δρόμο", είπε ο  Κονασένκοφ.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail