Ξέραμε ότι η Ουκρανία ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ αλλά όχι πως το ΝΑΤΟ ήταν ήδη στην Ουκρανία!

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες γνωρίζαμε, ότι η Ουκρανία ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ, κάποτε στο μέλλον. Αυτό, όμως που δε γνωρίζαμε είναι, ότι το ΝΑΤΟ είχε ήδη μπει στην Ουκρανία, πριν αυτή γίνει μέλος. Με την τακτική της "γάτας"! 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Την ξέρετε την τακτική αυτή; Λοιπόν, όταν η γάτα θέλει να μπει κάπου, αλλά φοβάται κιόλας, πρώτα βάζει λίγο το κεφαλάκι και κοιτάζει. Αν όλα είναι εντάξει, βάζει όλο το κεφάλι και λίγο ποδαράκι, (όσο πατάει η γάτα δηλαδή) και έτσι συνεχίζει μέχρι να μπει μέσα ολόκληρη.

Βεβαίως, ήταν ήδη γνωστή από χρόνια η παρουσία νατοϊκών "συμβούλων" Αμερικανών, Βρετανών, Καναδών κ.α εκπαιδευτών στην Ουκρανία, όπως και ο εξοπλισμός του Ουκρανικού στρατού με κάθε είδος στρατιωτικοτεχνικής υποστήριξης.

Αυτό, όμως, που μάθαμε μόλις πρόσφατα με αφορμή τον ρωσικό βομβαρδισμό σε ένα ουκρανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Yavorovsky κοντά στο Λβίβ, 25 χιλ, από τα πολωνικά σύνορα, είναι, ότι στην ουσία επρόκειτο για ένα άτυπο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ. Η αποκάλυψη αυτή, αν μη τι άλλο, δείχνει, ότι η ανησυχία των Ρώσων από την κρυφή διείσδυση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν βάσιμη.

Εκεί, κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονταν οι αποθήκες των όπλων, των πυρομαχικών και κάθε είδος επιμελητείας που προερχόταν από το ΝΑΤΟ και από τις χώρες που στέλνουν εξοπλισμό στην Ουκρανία, όπως η Ελλάδα. Αυτά, θα προωθούνταν στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, αλλά τώρα πια όχι.

Επίσης, στην ίδια βάση, οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι υπήρχε κέντρο συγκέντρωσης και στρατωνισμού ξένων μισθοφόρων, της λεγόμενης Διεθνούς Λεγεώνας Άμυνας οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν ως οι "αντιπρόσωποι" του ΝΑΤΟ. Μια αναφορά της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν, μάλλον επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ρωσικό ισχυρισμό.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την επίθεση σκοτώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι», πριν προωθηθούν στο μέτωπο και καταστράφηκε «μεγάλη ποσότητα» όπλων. Οι Ουκρανοί λένε ότι οι νεκροί ήταν μόνο 35, όμως υπάρχουν πολλές αναφορές διασωθέντων μισθοφόρων, ότι οι νεκροί τελικά ήταν πάνω από 200. Ανεξάρτητα ΜΜΕ μιλούν ακόμα και για μέχρι 500. Οι εθελοντές προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Σουηδία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Βραζιλία, την Λιθουανία, το Μεξικό και την Ινδία. Όπως ήταν αναμενόμενο, έπειτα από την ρωσική επίθεση η Λεγεώνα διαλύθηκε και οι εναπομείναντες ζωντανοί μισθοφόροι, που νόμιζαν ότι θα πήγαιναν σε κυνήγι μπεκάτσας, εγκαταλείπουν άδοξα την χώρα χωρίς να δρέψουν δάφνες.

Έτσι, λύθηκε και η απορία μας γιατί η Ρωσία μπήκε στον κόπο να βομβαρδίσει ένα απομακρυσμένο στρατόπεδο στη Δ. Ουκρανία. Φυσικά, τα δυτικά ΜΜΕ προφανώς πικραμένα από την εξέλιξη αυτή, αποσιώπησαν την ουσία του θέματος και επικεντρώθηκαν στο γεγονός, ότι οι Ρώσοι χτύπησαν τόσο κοντά στα σύνορα της νατοϊκής Πολωνίας! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail