Όταν ο Πούτιν ζητούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ο Γραμματέας τον παρέπεμψε στην ουρά για αίτηση

Η Ρωσία είναι μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Και δεν μπορώ να φανταστώ τη χώρα μου σε απομόνωση από την Ευρώπη και αυτό που συχνά αποκαλούμε πολιτισμένο κόσμο», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε η Ρωσία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν ήθελε η χώρα του να περάσει από τη συνήθη διαδικασία αιτήσεων και να ευθυγραμμιστεί με «πολλές χώρες που δεν έχουν αυτή τη σημασία», δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Τζορτζ Ρόμπερτσον.

Ο Ρόμπερτσον, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004, είπε στην πρώτη συνάντηση πως ο Πούτιν είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε η Ρωσία να είναι μέρος της Δυτικής Ευρώπης.

«Οι αρχές στη Μόσχα ήθελαν να είναι μέρος αυτής της ασφαλούς, σταθερής, ευημερούσας Δύσης, στην οποία η Ρωσία δεν ανήκε εκείνη την εποχή», είπε ο Ρόμπερτσον.

- Ο Πούτιν μας ρώτησε: Πότε θα μας προσκαλέσετε στο ΝΑΤΟ; και απάντησα: Λοιπόν, δεν προσκαλούμε τους ανθρώπους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, κάνουν αίτηση για ένταξη. «Λοιπόν, δεν θέλουμε να σταθούμε στη γραμμή με πολλές από τις χώρες που δεν έχουν το μέγεθός μας και τη σημασία μας», είπε ο Πούτιν.

Καρατουλιώτης Νίκος Υποστράτηγος ΕΑ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail