Ο Ουκρανικός Στρατός χτύπησε το αρχηγείο των νεοναζί του Αζόφ στη Μαριούπολη!

Freepen.gr - Το αρχηγείο του ειδικού αποσπάσματος του Αζόφ στη Μαριούπολη χτυπήθηκε με το τακτικό πυραυλικό σύστημα Tochka-U από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ.

Σύμφωνα με την αναφορά, περισσότεροι από 20 μαχητές σκοτώθηκαν.

«Η τοποθεσία του αρχηγείου ενός ξεχωριστού αποσπάσματος ειδικού σκοπού «Azov» στα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης χτυπήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με το τακτικό πυραυλικό σύστημα «Tochka-U». Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, περισσότεροι από 20 μαχητές και 10 τεμάχια εξοπλισμού καταστράφηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Η επίθεση ήταν αποτέλεσμα των αντιφάσεων μεταξύ της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των διοικητών του νεοναζιστικού τάγματος Azov.

Μέλη του τάγματος Azov, που βρίσκονται πλέον αποκλεισμένοι στην πόλη της Μαριούπολης, φέρεται να αρνούνται να υπακούσουν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τη διοίκηση του ουκρανικού στρατού.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Τα εθνικιστικά τάγματα αποτελούν μεγάλη απειλή όχι μόνο για τους Ρώσους στρατιώτες, αλλά και για τους ντόπιους πολίτες, που κρατούνταν όμηροι στην πόλη, καθώς και για το σημερινό καθεστώς στο Κίεβο και τον πρόεδρο Volodymir Zelenskiy. Τα πλήθη των ένοπλων εθνικιστών έχουν αποκτήσει εξουσία στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.

Με τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν αναλάβει τον έλεγχο πολλών μεγάλων πόλεων και να συνεχίζουν την προέλασή τους, αυτά τα μέλη των ουκρανικών εθνικιστικών ταγμάτων ενδεχομένως να στραφούν ενάντια στον Ζελένσκι, εάν αποδεχτεί την ήττα της Ουκρανίας. 

Το Κίεβο πολύ αργά θυμήθηκε να χτυπήσει το Τάγμα του Αζόφ, το οποίοι μαζί με τις υπόλοιπες εξτρεμιστικές ένοπλες ομάδες της Ουκρανίας πέτυχε το ακριβώς αντίθετο από τον -φαινομενικό- στόχο του, το διαμελισμό της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail