Ο Πούτιν υπογράφει διάταγμα απαγόρευσης ή περιορισμού εισαγωγών κι εξαγωγών ορισμένων προϊόντων

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη θέσπιση ειδικών οικονομικών μέτρων στο εξωτερικό εμπόριο για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας.

Το διάταγμα εισάγει ορισμένα ειδικά οικονομικά μέτρα που θα ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτά περιλαμβάνουν "απαγόρευση εξαγωγών εκτός του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και (ή) εισαγωγών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προϊόντων και (ή) πρώτων υλών σύμφωνα με καταλόγους που καθορίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση".

Η ρωσική κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτηθεί να καθορίσει τις ιδιαιτερότητες της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται από το άρθρο 1 του διατάγματος όσον αφορά ορισμένα είδη προϊόντων και (ή) πρώτων υλών, καθώς και όσον αφορά ορισμένα νομικά πρόσωπα και (ή) φυσικά πρόσωπα.

Στην κυβέρνηση δόθηκε επίσης προθεσμία δύο ημερών για να καταρτίσει λίστες με τα ξένα κράτη που υπόκεινται στα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 1 του διατάγματος.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail