Σημείο χωρίς επιστροφή για το δολάριο!

pasja1000 / pixabay
Freepen.gr - Πολλές χώρες έχουν ήδη σκεφτεί να στραφούν σε εθνικά νομίσματα για αμοιβαίους διακανονισμούς αφού όλοι φοβούνται το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, επειδή υπάρχουν φόβοι ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιστραφούν τέτοια ποσά για μια οικονομία που εισέρχεται σε ύφεση, εξήγησε ο οικονομολόγος Yegor Klopenko στο πρακτορείο Prime.

Υπενθύμισε επίσης τις συνέπειες του μπλοκαρίσματος των ρωσικών αποθεμάτων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Δύση. "Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πράξη που σημαίνει πολιτική χρεοκοπία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υπέγραψαν για την απουσία εγγυήσεων για την ασφάλεια των αποθεματικών τρίτων χωρών. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να ταιριάζει στους μεγαλύτερους κατόχους αμερικανικών τίτλων και νομισμάτων, όπως οι αραβικές χώρες και η Κίνα. Το 2022 θα είναι το έτος μαζικής απόσυρσης των χωρών από την αποταμίευση σε τίτλους και το αμερικανικό νόμισμα», πιστεύει ο ειδικός.

Ο Klopenko εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και μια μείωση κατά 10% της επιρροής του δολαρίου θα επιτάχυνε τον πληθωρισμό στις ίδιες τις ΗΠΑ, ο οποίος με τη σειρά του θα εκτόξευε ένα κύμα νέας οικονομικής κρίσης και θα ξεφουσκώσει τη «φούσκα». 

Σε αυτή την περίπτωση, η απόσυρση κεφαλαίων από περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια θα επιταχυνθεί και η Ρωσία θα υποφέρει λιγότερο από αυτό. Επιπλέον, μπορεί να επωφεληθεί από τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail