Λένε αντίο στο Δολάριο: Ινδία - Ρωσία εξερευνούν επιλογές πληρωμής για το αργό

Freepen.gr - Η Ινδία και η Ρωσία που έχει πληγεί από κυρώσεις διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης του κινεζικού γουάν ως νομίσματος αναφοράς για την αποτίμηση του εμπορικού μηχανισμού ρουπίας-ρουβλίου, δήλωσαν δύο Ινδοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν την εξέλιξη.

Οι δύο χώρες μπορεί επίσης να εξετάσουν μια συμφωνία κυμαινόμενου επιτοκίου, καθώς η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς πετρελαίου από τη Ρωσία με μειωμένο επιτόκιο για να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις, γράφει το livemint.com.

Για να ενισχύσει την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία, η Ινδία εργάζεται για την επίλυση βασικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας πλοίων, της ασφαλιστικής κάλυψης για εισαγωγές και των μιγμάτων πετρελαίου, δεδομένης της διαμόρφωσης των ινδικών διυλιστηρίων.

Αυτό αποκτά σημασία δεδομένων των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία και την PJSC Rosneft Oil Co., δηλώνοντας πως οι ινδικές εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν μερίδια σε ρωσικά έργα και να αγοράσουν ρωσικό αργό πετρέλαιο.

Το κόστος παραγωγής ανά μονάδα της Rosneft θεωρείται από τα χαμηλότερα παγκοσμίως.

«Το εμπόριο ρουπίας-ρουβλίου είναι πολύ πιθανή επιλογή. Εργαζόμαστε σε μια νομισματική συμφωνία για τη διευκόλυνση του εμπορίου, ειδικά καθώς σχεδιάζουμε επίσης να αυξήσουμε την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία», δήλωσε ένας από τους δύο Ινδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που αναφέρθηκαν παραπάνω, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο εμπορικός μηχανισμός ρουπίας-ρουβλίου θα επιτρέψει στους Ινδούς εξαγωγείς να πληρώνονται σε ρουπίες για τις εξαγωγές τους στη Ρωσία αντί για δολάρια ή ευρώ.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, μια ρωσική τράπεζα απαιτείται να ανοίξει λογαριασμό σε μια ινδική τράπεζα, ενώ μια ινδική τράπεζα ανοίγει λογαριασμό στη Ρωσία.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail