Οι Ρώσοι αποφάσισαν να μειώσουν τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνιχίφ

Novosti / Mikhail Andronic
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να μειώσει δραστικά τις εχθροπραξίες στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, ο οποίος εκπροσωπεί το τμήμα στις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

«Λόγω του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις για την προετοιμασία συμφωνίας για την ουδετερότητα και το μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία, προχωρούν στην πράξη, <...> από το Υπουργείο Άμυνα, προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και <...> την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, πάρθηκε απόφαση να μειωθεί ριζικά, κατά καιρούς, η στρατιωτική δραστηριότητα στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ». αυτός είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Φόμιν κάλεσε επίσης τις ουκρανικές αρχές να «τηρήσουν αυστηρά τις Συμβάσεις της Γενεύης», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ανθρώπινη μεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου και να αποκλείσουν τα βασανιστήρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail