Η Ρωσία ετοιμάζει το μηχανισμό πληρωμής αερίου σε ρούβλια - "Απλό σύστημα, αλλιώς δωρεάν δεν έχει"

Freepen.gr -
Η Ρωσία αναπτύσσει έναν μηχανισμό πληρωμής για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, κάτι που θα είναι κατανοητό και εφικτό, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όλες οι λεπτομέρειες αναπτύσσονται τώρα για να γίνει αυτό το σύστημα απλό, κατανοητό, διαφανές και εφικτό για αξιοσέβαστους Ευρωπαίους και διεθνείς αγοραστές», είπε ο Πεσκόφ.

«Η Ρωσία ήταν και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας και η Ρωσία ενδιαφέρεται να πουλήσει το φυσικό της αέριο», είπε.

«Δεν μας ενδιαφέρει απλώς, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το καλύτερο αέριο να προσφέρουμε στην αγορά όσον αφορά τον ρυθμό παράδοσης, την τιμή και την αξιοπιστία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Οι εταιρείες πρέπει να καταλάβουν ότι για το νόμισμά τους - ευρώ, δολάρια - μπορούν να αγοράσουν ρούβλια και να πληρώσουν το φυσικό αέριο με ρούβλια. Αυτό σημαίνει ότι de facto σχεδόν τίποτα δεν αλλάζει. Ωστόσο, αυτή είναι μια οδηγία του Προέδρου [της Ρωσικής Ομοσπονδίας] και όλες οι επιλογές για αυτό θα υπολογιστούν μέχρι τις 31 Μαρτίου», είπε ο Πεσκόφ.

Τόνισε πως η Μόσχα εξετάζει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι αρνηθούν να συνάψουν συμβόλαια φυσικού αερίου με τη Ρωσία.

«Φυσικά», είπε απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

«Δεν υπάρχει δωρεάν αέριο», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail