Αποκάλυψη Γιανούκοβιτς: Είχα καταθέσει στον Ζελένσκι ολοκληρωμένο σχέδιο για το Ντονμπάς - Το απέρριψε!

Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε στο RIA Novosti ότι πρόσφερε στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι ένα σχέδιο διευθέτησης στο Ντονμπάς, αλλά ο τελευταίος το απέρριψε.

Σύμφωνα με τον Γιανουκόβιτς, η ομάδα του πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με τον στενότερο κύκλο του σημερινού αρχηγού κράτους, στις οποίες παρουσίασαν ένα σχέδιο δράσης.

"Περιγράφηκε λεπτομερώς, βήμα προς βήμα. Το αποτέλεσμα θα ήταν η υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Ντονμπάς, η δημιουργία ενός διεθνούς Ταμείου Ανασυγκρότησης του Ντονμπάς. Επανένταξη -πολιτική, οικονομική, κοινωνική- του Ντονμπάς στην Ουκρανία", είπε ο Γιανουκόβιτς.

Το έργο, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την υπογραφή εγγυήσεων ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, παραδόθηκε στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι, πρόσθεσε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

«Συμφωνήσαμε ότι μετά τη μελέτη θα μας έδιναν μια απάντηση. Η απάντηση ήρθε πολύ σύντομα: "Δεν μας ενδιαφέρει αυτό." Τα μέλη της ομάδας μου ήταν αγανακτισμένα: αν δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο, τότε ας απαντήσουν ποιο είναι το ενδιαφέρον τους», είπε ο Γιανουκόβιτς.

Οι συναντήσεις μεταξύ των ομάδων συνεχίστηκαν, αλλά δεν υπήρχε σαφήνεια ή βεβαιότητα, επεσήμανε. «Όπως είπαν οι διαπραγματευτές μου, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε μαζί τους», κατέληξε ο Γιανουκόβιτς.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ,  Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι ανίκανο να διαπραγματευτεί και πρέπει να απομακρυνθεί, διαφορετικά τα εγκλήματα κατά πολιτών της DPR, του LPR και της ίδιας της Ουκρανίας θα συνεχιστούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail