Δεύτερος γύρος Ρωσο-Ουκρανίας αύριο στη Λευκορωσία

Alexander Kryazhev/POOL/TASS
Freepen.gr - Ένας ακόμη γύρος συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου, ανέφερε την Τρίτη το ουκρανικό μέσο Zerkalo Nedeli.

Ένα άλλο ουκρανικό μέσο ενημέρωσης, το Glavkom, επικαλούμενο πηγές της ουκρανικής αντιπροσωπείας, αποκάλυψε τους όρους που προτάθηκαν από τις πλευρές κατά την πρώτη συνάντηση. Ανέφερε ότι η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία να δεσμευτεί να τεκμηριώσει το καθεστώς της εκτός μπλοκ (ΝΑΤΟ) σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να οργανώσει δημοψήφισμα για αυτό το θέμα.

Εκτός από αυτό, η ρωσική πλευρά ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά σύνορα των αντίστοιχων περιοχών και να αποσύρει το αίτημά της να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία. Η Ουκρανία, σύμφωνα με την Glavkom, ζήτησε κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας διεξήχθησαν τη Δευτέρα. Οι συνομιλίες διήρκεσαν πέντε ώρες. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα πως η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν έτοιμη να συνομιλήσει με την ουκρανική πλευρά για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιτευχθούν συμφωνίες. Είπε επίσης ότι οι αντιπροσωπείες είχαν προκαταρκτικά συμφωνήσει να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών στη Λευκορωσία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail