Αμερικανό Ουκρανικά Εργαστήρια Παθογόνου Βιολογίας

satheeshsankaran / pixabay
Καρίν Μπεσέτ-Γκολόβκο.Reseau Intrnational, 11-3-22

Mετάφραση: Μ. Στυλιανού


Η προέλαση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τρομάζει. Φοβίζει τις ΗΠΑ, οι οποίες βλέπουν τον κίνδυνο αποκάλυψης στη δημόσια θέα μέρους των δραστηριοτήτων τους στην Ουκρανία, ειδικά εκείνες που είναι μάλλον σκοτεινές όσον αφορά την ανάπτυξη στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων, τα οποία έχει ομολογήσει η Victoria Nuland (Υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ) και για τα οποία τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν πολύ.

Με δικαιολογητικά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 6 Μαρτίου ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε ουκρανικά βιολογικά στρατιωτικά εργαστήρια:

« Όπως προκύπτει από την έκθεση, το Πεντάγωνο και η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA), καθώς και οι Black & Veatch (Overland Park, Κάνσας) και CH2M Hill (Englewood, Κολοράντο) συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την πλευρά των ΗΠΑ και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Λοιμωδών Νόσων Kievsky Gromashevsky, το Ινστιτούτο Κτηνιατρικής (Κίεβο), το Κέντρο Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας (Κίεβο), Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Mechnikov (Χάρκοβ), Ερευνητικό Κέντρο Ουκρανικής Πανώλης (Οδησσός), Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Υγιεινής Lvov».

Από τα τριάντα ουκρανικά εργαστήρια που συμμετείχαν στο αμερικανικό στρατιωτικό πρόγραμμα, 11 εργαστήρια του Κεντρικού Επιδημιολογικού Υγειονομικού Τμήματος του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας συμμετείχαν στην παρακολούθηση της βιολογικής κατάστασης, στην επιλογή και μεταφορά στελεχών κλπ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της παρακολούθησης, θεσπίστηκε έλεγχος της πρόσβασης σε παθογόνους παράγοντες (PACS). Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει περαιτέρω:

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στελέχη και τα βιοϋλικά συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ριντ του Στρατού των ΗΠΑ. Πρόκειται για δείγματα εξαιρετικά παθογόνων στελεχών μολυσματικών ασθενειών (πανώλη, άνθρακας, χολέρα, τουλαρεμία, βρουκέλλωση, κριμαία-κονγκό ιός, hantavirus, ιός εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται με κρότωνες και λεπτοσπείρωση), καθώς και 4000 βιοϊατρικά δείγματα από μέλη του ουκρανικού στρατού».

Αρκετά προγράμματα ήταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

«Πρόκειται για ένα έργο επιδημιολογικών μελετών σχετικά με τη διανομή και τη γενετική ποικιλομορφία των ιών Κριμαίας-Κονγκό, των hantaviruses, του ιού της εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από κρότωνες και της λεπτοσπείρωσης στην Ουκρανία. ένα έργο για την περιβαλλοντική και επιδημιολογική αξιολόγηση της εξάπλωσης των φυσικών εστιακού λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια Rickettsia spp. και Coxiella burnetii σε διάφορες περιοχές τοπίου της Ουκρανίας· σχέδιο για τη μελέτη της εξάπλωσης του ιού Κριμαίας-Κονγκό και των hantaviruses στην Ουκρανία και την ενδεχόμενη ανάγκη διαφορικής διάγνωσης σε ασθενείς για τους οποία υπάρχουν υπόνοιες λεπτοσπείρωσης· σχέδιο για τη διάγνωση, την παρακολούθηση και την πρόληψη των ζωονόσων και της βιοτρομοκρατίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις· ένα σχέδιο για την ανάπτυξη κλινικών αλγορίθμων για τη διάγνωση σοβαρών λοιμώξεων που μεταδίδονται από φορείς του ιού».

Αμέσως, το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ζήτησε την καταστροφή των πληροφοριών σχετικά με αυτή τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες:

«Την ίδια ημέρα εκδόθηκε οδηγία από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας σχετικά με την καταστροφή παθογόνων παραγόντων και πράξεων καταστροφής στα βιολογικά εργαστήρια Poltava και Kharkiv. Ο κατάλογος περιελάμβανε πανώλη, άνθρακα, τουλαρεμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες».

Πολύ περιέργως, αυτά τα στρατιωτικά προγράμματα, δήθεν καθαρά επιστημονικά, υπονομεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών, έχει συμβιβαστεί με την ύπαρξη αυτών των μυστικών στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων και ανησυχεί τώρα ότι οι πληροφορίες ενδέχεται να πέσουν στα χέρια της Ρωσίας, λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail