Δε θέλησε -- με πρόθεση -- να επενδύσει σε ΜΕΘ και σε υγειονομικό προσωπικό. Μας "παραμύθιασε" στην υπεραισιοδοξία ότι η πανδημία...τελειώνει. Όχι μια. Καμμιά 10αρια φορές. Έτσι δυο στους τρεις νεκρούς από την πανδημία πέθαναν (και πεθαίνουν) εκτός εντατικής. Και το δράμα συνεχίζεται: Με 50 θανάτους κατά μέσον όρο κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη αναλογία πια -- με απόσταση -- στην Ευρώπη.
Δεν αποφάσισε να οργανώσει έγκαιρα ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αισχροκέρδεια στις τιμές. Κι ο πληθωρισμός ξέφυγε -- πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία-- στο 7,2%. Το υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας τα τελευταία 25 χρόνια που βέβαια δεν αντισταθμίζεται με το 2% αύξηση στους μισθούς. Και η ανοδική τάση συνεχίζεται -- ενώ τη νέα αύξηση στους μισθούς για το Μάιο (που έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες) αρνείται να την καθορίσει. Ψιχία θα είναι.
Δεν τόλμησε να αναθεωρήσει την βιαστική (κι εξυπηρετική για φιλικά του συμφέροντα) πλήρη απολιγνιτοποίηση. Έτσι ενίσχυσε -- κατά την εκτίμηση μου με πρόθεση -- την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Αποτέλεσμα: Δυσθεώρητοι λογαριασμοί ενέργειας που δεν τους εξουδετερώνουν ψίχουλα επιδότησης.
Στο "θα" -- με προοπτική Απριλίου και μόνο για 30% του πληθυσμού -- και η ενίσχυση-ασπιρινούλα για τα καύσιμα κίνησης. Στο μεταξύ οι τιμές στην αντλία συνεχίζουν την απογείωσή τους. Ενώ η δήθεν πρόθεση για φορολόγηση με 90% ( προσοχή: τη λέξη φορολόγηση την αποφεύγει ο Μητσοτάκης!) των υπερκερδών μάλλον θα παραμείνει πρόθεση. Παραπειστικό τρικ φαίνεται πως είναι.
Και φτάνουμε στο πιο οξύ πρόβλημα: Τις τιμές και τις ελλείψεις στα σούπερ-μαρκετ. Εκεί που το πρόβλημα αγγίζει την πιο καυτή καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Πάλι "θα", συσκέψεις με υπουργούς που δεν ξέρουν τη τύφλα τους, δήθεν μέτρα...και το πρόβλημα επιμένει.
Να μου το θυμηθείτε: Σε λίγο θα είμαστε με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης που πολλοί (κυρίως τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας) δεν θα μπορούν να αγοράσουν γιατί δεν θα επαρκούν οι μισθοί πείνας με τους οποίους η κυβέρνηση έχει τη ψευδαίσθηση ότι αντιμετωπίζει την ανεργία.