Βρετανία: Η Δύση θα προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα θανατηφόρα όπλα

US Air Force / Roland Balik
Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να προμηθεύσουν στην Ουκρανία περισσότερα θανατηφόρα όπλα μετά από μια σχετική διάσκεψη χορηγών, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

"Ναι, η Ουκρανία θα λάβει περισσότερα φονικά όπλα από σήμερα. Ορισμένες χώρες υπέβαλαν νέες προσφορές ή υποσχέσεις για χρήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγήθηκαν προφανώς, αλλά πολλές χώρες είναι αποφασισμένες όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά και να αυξήσουν τη συνεισφορά τους», είπε ο Γουάλας στο Sky News.

Σημείωσε πως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές θα είναι προμήθειες από τα αποθέματά τους ενώ κάποιες οι χώρες θα διαθέσουν χρήματα για να καταστεί δυνατή η αγορά φονικών όπλων όπου είναι δυνατόν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι η προμήθεια φονικών όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση είναι ανεύθυνη και η ανεξέλεγκτη διανομή τους θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά κράτη. 

Η προμήθεια όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία είναι λάθος, αυξάνει τις απώλειες, αλλά δε θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της επιχείρησης, δήλωσε ο Sergey Rudskoy, επικεφαλής του κύριου επιχειρησιακού τμήματος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail