Ρωσία: Διαθέτουμε απόρρητα έγγραφα ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν για επίθεση στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι διαθέτει απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως η Ουκρανία ετοιμαζόταν να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο.

"Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, Ρώσοι στρατιωτικοί έφεραν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα της διοίκησης της Ουκρανικής Εθνοφρουράς. Αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου προετοιμαζόταν κρυφά να ξεκινήσει μια επιθετική επιχείρηση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο του 2022" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η μυστική διαταγή εκδόθηκε από τον Διοικητή της Ουκρανικής Εθνοφρουράς Συνταγματάρχη Mykola Balan στις 22 Ιανουαρίου 2022. «Πρόκειται για τη Διαταγή για την Οργάνωση Προετοιμασίας Ομάδας Τακτικού Τάγματος της 4ης Επιχειρησιακής Ταξιαρχίας για την Εκπλήρωση Στρατιωτικών (Ειδικών) Αποστολών κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης των Κοινών Δυνάμεων ως μέρος της Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση προέτρεψε και διέκοψε μια μαζική επίθεση ουκρανικών δυνάμεων επίθεσης στις λαϊκές δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που δεν ελέγχονταν από το Κίεβο το Μάρτιο του τρέχοντος έτους», είπε.

Το έγγραφο που επικαλείται ο ρωσικός στρατός απευθυνόταν στους διοικητές της βόρειας (Κίεβο), της νότιας (Οδησσού) και των δυτικών εδαφικών τμημάτων της Ουκρανικής Εθνοφρουράς, είπε ο Κονασένκοφ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

«Η διαταγή που ανακοινώθηκε στις εντολές των τμημάτων της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς περιέγραφε ένα σχέδιο προετοιμασίας μιας δύναμης επίθεσης για μια επιθετική επιχείρηση στη λεγόμενη ζώνη Επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων στο Ντονμπάς», είπε.

«Η διαταγή ανέθεσε στον αναπληρωτή διοικητή της Εθνικής Φρουράς να οργανώσει μάχιμη ανατροπή μιας ομάδας τακτικής τάγματος της Εθνικής Φρουράς, μονάδας της 80ης Ξεχωριστή Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την περίοδο από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. " είπε ο Κονασένκοφ.

"Το έγγραφο φέρει πρωτότυπες υπογραφές αξιωματικών από την ουκρανική διοίκηση της Εθνικής Φρουράς που φέρουν την ευθύνη για την ολοκλήρωση αυτών των αποστολών», ανέφερε.

Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίστηκαν τον Φεβρουάριο ότι δε σχεδίαζαν μια στρατιωτική λύση του προβλήματος του Ντονμπάς και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε πολιτικά και διπλωματικά βήματα, τόνισε ο Κονασένκοφ.

"Αλλά τα πρωτότυπα μυστικών στρατιωτικών εγγράφων της Ουκρανικής Εθνοφρουράς αποδεικνύουν οριστικά ότι τέτοιες δηλώσεις ήταν ψευδείς. Υπάρχει ακόμη ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: πόσο βαθιά είναι η εμπλοκή της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στον σχεδιασμό και τις προετοιμασίες για την επιχείρηση επίθεσης στο Ντονμπάς; Όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ειρήνη στην Ουκρανία αυτές τις μέρες», είπε ο Κονασένκοφ.

* photo: www.setav.org/en/analysis-donbas-crisis-geopolitical-importance-the-diplomatic-process-and-recent-developments/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail