Κίνα: Οι κυρώσεις δε λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν νέα

Freepen.gr - Τα γεγονότα έχουν αποδείξει πως οι κυρώσεις δε θα βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων, αλλά θα δημιουργήσουν μόνο νέα, δήλωσε την Πέμπτη ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, σχολιάζοντας τις αντιρωσικές κυρώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και της Ιταλίας  Γουάνγκ Γι και Λουίτζι Ντι Μάιο πραγματοποίησαν βιντεοσυνάντηση την Πέμπτη για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία .

"Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι κυρώσεις δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα, μπορούν μόνο να δημιουργήσουν νέα. Η συνεχής κλιμάκωση των κυρώσεων μπορεί να είναι σοβαρό πλήγμα σε τομείς όπως τα οικονομικά, η ενέργεια, τα τρόφιμα, οι μεταφορές, οι αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Wang Yi.



Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις θα βλάψουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία, καθώς και τις ζωές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail