Η «πυρηνική Ουκρανία» ήταν μόλις μερικούς μήνες μακριά

ELG21 / pixabay
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μέσα σε μερικούς μήνες, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ανώνυμη πηγή.

"Σύμφωνα με συμπεράσματα δυτικών ειδικών, το καθεστώς του Κιέβου ήταν πολύ κοντά στη δημιουργία ενός πυρηνικού εκρηκτικού μηχανισμού με βάση το πλουτώνιο λόγω της κρυφής απόκτησής του από αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο που ήταν αποθηκευμένο στην επικράτεια της χώρας" είπε η πηγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, εφαρμόζοντας προγράμματα τόσο στον πυρηνικό όσο και στον πυραυλικό τομέα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Ουκρανία πλησίαζε σταθερά όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δημιουργήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα. 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Ιδιαίτερα, σημειώθηκαν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της μοντελοποίησης πυρηνικών αλυσιδωτών αντιδράσεων, της διαίρεσης ισοτόπων υλικών σχάσης καθώς και στον τομέα της έρευνας και της μεταλλουργίας των πυρηνικών υλικών», διευκρίνισε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail