Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δε θα προμηθεύει αέριο δωρεάν

RIA Novosti / Vitaly Timkiv
Τα ρωσικά τμήματα και η Gazprom συζητούν τώρα τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των πληρωμών για το φυσικό αέριο που παραδίδεται σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια, δε γίνεται λόγος για δωρεάν αποστολές, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

"Η διαδικασία προμήθειας είναι πολύ, πολύ περίπλοκη. Δεν πρόκειται για αγορά κάποιου προϊόντος σε ένα κατάστημα όπου αγοράζετε και πληρώνετε στο ταμείο, επομένως πρόκειται για παράδοση, πληρωμή και εξισορρόπηση, αυτή είναι μια διαδικασία που εκτείνεται σε βάθος χρόνου. Τώρα όλες λεπτομέρειες μόλις επεξεργάζονται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε η Μόσχα εάν η Ευρώπη αρνιόταν να πληρώσει σε ρούβλια, ο Πεσκόφ απάντησε: «Θα επιλύσουμε τα ζητήματα μόλις προκύψουν».

«Το γεγονός ότι δεν θα προμηθεύουμε αέριο δωρεάν είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα. Ωστόσο, στην κατάστασή μας, δεν είναι σχεδόν εφικτό και ελάχιστα σκόπιμο να εμπλακούμε σε πανευρωπαϊκή φιλανθρωπία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail