Πυρ και μανία έκανε τους Ιάπωνες ο Ζελένσκι συγκρίνοντας με το Περλ Χάρμπορ

Navy/U.S. Naval History and Heritage Command
Freepen.gr - Οι αναγνώστες της ιαπωνικής έκδοσης του περιοδικού Newsweek αντέδρασαν σκληρά στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Volodymyr Zelensky προς τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, συνέκρινε τη ρωσική ειδική επιχείρηση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την επίθεση των ιαπωνικών στρατευμάτων στην αμερικανική βάση στο Περλ Χάρμπορ. Πολλοί χρήστες εξέφρασαν την άποψη ότι μια τέτοια σύγκριση είναι ακατάλληλη και ορισμένοι από αυτούς που συμπαθούσαν προηγουμένως το Κίεβο αποφάσισαν να αλλάξουν την άποψή τους.

Ορισμένοι σημειώνουν:

- «Το ερώτημα είναι: γιατί η Ιαπωνία έπρεπε να επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ; Επειδή η Αμερική ανέπτυξε ένα δίκτυο πολιορκίας ABCD γύρω της, το οποίο απομόνωσε την Ιαπωνία και σχεδίαζε να την παρασύρει στον πόλεμο. Ήταν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, η Ιαπωνία επιτέθηκε Περλ Χάρμπορ. Εάν αυτή η ιστορική εμπειρία της Ιαπωνίας εφαρμοστεί στη Ρωσία, τότε μπορούμε να πούμε πως η Αμερική ανάγκασε τη Ρωσία να επιχειρήσει στην Ουκρανία... Δεν είναι έτσι; Νομίζω ότι εμείς οι Ιάπωνες πρέπει να μάθουμε περισσότερα μαθήματα και να μάθουμε από την ιστορία του πολέμου στον Ειρηνικό Ωκεανό»

- «Δεν πρόκειται απλώς για μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση που ήρθε από το πουθενά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ζελένσκι ήταν το πρόσωπο-κλειδί που για πολύ καιρό συνέχισε να προκαλεί τη Ρωσία και να την παρασύρει σε ένοπλη σύγκρουση. Αυτή η ομιλία του Ζελένσκι ενώπιον του Κογκρέσου ήταν αρκετό για να με κάνει να νιώσω κάτι τέτοιο. Γι' αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να υποστηρίξω την Ουκρανία»

- «Αναρωτιέμαι πόσες γλώσσες έχει ο Ζελένσκι στο στόμα του; Τον νοιάζει μόνο η κατάσταση στη χώρα του, και τι έχουν οι υπόλοιποι, δεν τον νοιάζει τον Ζελένσκι. Όσο όλα είναι καλά με αυτή τη χώρα, δε νοιάζομαι για συναισθηματικά προβλήματα μεταξύ άλλων χωρών»

- «Για τι μιλάει αυτός ο Ζελένσκι; Κάθε Ιάπωνας μπορεί να καταλάβει την ανοησία του να μιλάει για το Ουκρανικό ζήτημα στο πλαίσιο του Πολέμου του Ειρηνικού. Άλλωστε, η Ζελένσκι δεν γεννήθηκε στην εποχή του. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν όντως ηγείται της Ουκρανίας ή όχι. Επηρεάζουν αυτές οι δηλώσεις τη μοίρα της Ουκρανίας; Πώς μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση όταν διακυβεύεται η μοίρα της χώρας;».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail