Τα παράδοξα κι ανεξήγητα της ελληνικής πολιτικής στην Ουκρανία και την ομογένεια

Freepen.gr - Ένα αρκετά αυστηρό άρθρο για τις επιλογές κι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας γράφει για τη δεξαμενή σκέψης One World o Έβανς Αγγελισόπουλος, πρώην λέκτορας πανεπιστημίου από ελληνική οικογένεια πολιτικών μεταναστών που ειδικεύεται στην πολιτική του ελληνικού Deep State.

O Αγγελισόπουλος κάνει ορισμένες αυστηρές αναφορές:

» Ο Δένδιας ο υπουργός Εξωτερικών που πέρασε τους τελευταίους μήνες πετώντας σε όλο τον κόσμο κατ' εντολή των παράνοων κλόουν που διοικούν την Ουάσιγκτον έδειξε για πρώτη φορά το χέρι του όταν εξέδωσε οδηγία στις 12 Φεβρουαρίου ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να φύγουν από την Ουκρανία . Ο Δένδιας επισκέφτηκε τη Μαριούπολη και συνάντησε τους ηγέτες της ελληνικής κοινότητας που φέρεται να είναι (σύνολο) 100+ χιλιάδες για να δείξει αλληλεγγύη στους πολίτες εκεί αλλά όχι στους Έλληνες του Ντόνετσκ (πάνω από 70 χιλιάδες) που βομβαρδίζονται συνεχώς τα τελευταία οκτώ χρόνια από το Τάγμα Azov του οποίου η κύρια βάση βρίσκεται στη Μαριούπολη.

» Η ελληνική κυβέρνηση δεν παρείχε εκκένωση των Ελλήνων που ήθελαν να φύγουν από την Ουκρανία. Αντίθετα, παρείχαν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο με όπλα για να συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον του Ντόνετσκ και των Ελλήνων που κατοικούν εκεί, ενώ ταυτόχρονα πετούσαν στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές και υπέγραψαν μνημόνια συμφωνίας για να στείλουν πάνω από 150 χιλιάδες ντόπιους για την τόσο αναγκαία ελληνική αγορά εργασίας που έχει ήδη ανεπίσημα 30% ανεργία.

» Διαβάσαμε και ακούσαμε για το κονβόι των Ελλήνων που φεύγουν από τη Μαριούπολη. Αυτό το κονβόι, που οργανώνει ο Έλληνας πρόξενος, αποτελείται από 20 αυτοκίνητα και μεταφέρει 82 Έλληνες που θα διασχίσουν όλη την Ουκρανία για να φτάσουν στα ανατολικά σύνορα όπου θα τους περιμένει διπλωματική αντιπροσωπεία.

» Όταν φεύγετε από μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, κατευθύνεστε προς τα πλησιέστερα σύνορα, όχι τα πιο απομακρυσμένα. Εκτός αν για να φτάσετε στα πλησιέστερα, πρέπει να περάσετε από περιοχές μάχης.

» Η Μαριούπολη είναι η βάση του «τάγματος Azov», που αποτελείται από Ουκρανούς και άλλους νεοναζί και μισθοφόρους της Blackwater που δημιούργησαν οι ΗΠΑ. Μαζί με ομοϊδεάτες τους, κατηγορούνται από τους Ρώσους, πολύ σωστά, ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό. Με τους Ρώσους να ετοιμάζονται να καταλάβουν την πόλη, είναι φυσικό ότι πολλά από αυτά τα αποβράσματα θα μπορούσαν να είχαν φύγει για τα δυτικά - ακριβώς στην περιοχή από την οποία διέρχεται η συνοδεία.

» Η Μαριούπολη είναι ιστορικά ελληνική πόλη. Φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγάλο ποσοστό Ελλήνων κατοίκων (η Wikipedia, δηλαδή η CIA, μας πληροφορεί: «Η πλειοψηφία τους είναι συγκεντρωμένη γύρω από την πόλη της Μαριούπολης. Σύμφωνα με την απογραφή της Ουκρανίας του 2001, 91.548 Έλληνες ζουν στην Ουκρανία). Το προξενείο κατάφερε να συγκεντρώσει 82 άτομα (μαζί με τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα). Λιγότεροι από έναν στους χίλιους δηλαδή. Γιατί δεν ήθελαν να σωθούν περισσότεροι από το «ρωσικό κίνδυνο»; 

» Σαν να μην αρκούν τα παραπάνω, η ίδια η Ελλάδα -δηλαδή η αμερικανική πρεσβεία- μας προειδοποιεί ότι το κονβόι θα χτυπηθεί από τη Ρωσία που θέλει να δυσφημήσει το τάγμα Αζόφ (προφανώς έχει τόσο τιμητική φήμη που δε χρειάζεται συκοφαντική δυσφήμιση). Μια πιο ανοιχτή πρόκληση δε θα μπορούσε να δηλωθεί εκ των προτέρων.

» Κανονικά η πομπή θα έπρεπε να τρέχει για να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αντίθετα, φτάνοντας στη Ζαπορίζια (που ούτως ή άλλως φαίνεται να βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου, αφού οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το προάστιο Energodar αλλά όχι την ίδια την πόλη), οι διοργανωτές της συνοδείας έκριναν ότι το πιο σοφό που έπρεπε να κάνουν ήταν να πάρουν έναν καλό υπνάκο για να ξεκινήσουν φρέσκοι την επόμενη ημέρα. 

» Όταν η Ουκρανία απαγόρευσε τις μειονοτικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, αυτό θύμισε το πογκρόμ γιουγκοσλαβικού τύπου, όταν η Κροατία και η Σλοβενία ​​επιτέθηκαν σε όλους τους Σέρβους στη μέση των εδαφών τους. Οι Έλληνες δε θα είχαν καν μια ευκαιρία. 

» Η ελληνική Αριστερά που αποτελείται από τον Σύριζα και το ΚΚΕ πραγματοποίησε κοινή πορεία προς τη Ρωσική Πρεσβεία για να καταδικάσει τη ρωσική «εισβολή» τασσόμενη έτσι ανοιχτά στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Είναι ειρωνεία της ιστορίας ότι ενώ ο Πούτιν ανακοίνωσε ανοιχτά την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, δηλαδή το καθεστώς Ζελένσκι που συνεργάζεται ανεπίσημα με το τάγμα Azov (που τιμά τους Waffen SS και τον Stephen Bandera τον συνεργάτη των Ναζί του οποίου η οικογένεια ήταν Έλληνες καθολικοί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου). 

» Η επίδραση αυτού του νέου ψυχρού πολέμου και η απαγόρευση κάθε εμπορίου με τη Ρωσία θα έχει τρομερές οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα που βασίζεται στο ρωσικό αέριο και στον ρωσικό τουρισμό. Ο ελληνικός λαός έχει περισσότερα να χάσει σε μια ρήξη με τη Ρωσία παρά να κερδίσει. Το μόνο θετικό σε όλη την απαίσια κατάσταση είναι ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέστρεψε την 24/7 κάλυψη του Covid που συνεχίζεται για δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς να σταματήσει.

» Το ΝΑΤΟ μετά την εσπευσμένη υποχώρησή του από το Αφγανιστάν θα αποδειχθεί ότι ήταν αυτό που ήταν όλη την εποχή, μια χάρτινη τίγρης και οι ΗΠΑ πιστές στην ιστορία τους να επιτίθενται μόνο σε χώρες που είναι κατώτερες από αυτή: οικονομικά, στρατιωτικά και μη πυρηνικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail