Όταν ο ειρηνοποιός Μπάιντεν καυχιόταν ότι πίεσε τον Κλίντον να ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία

Όπως βλέπω το πρόσωπο του κ. Μπάιντεν, μοιάζει ο θυρεός γύρω από το κεφάλι του σαν φωτοστέφανο ενός αγγέλου, που με υψωμένο δάχτυλο διδάσκει περί ειρήνης και αντιρωσικής αλληλεγγύης. Και είναι φυσικό, αφού ο "δικός" μας πρόεδρος δεν έχει καμία σχέση με τον εγκληματία δίπλα του. Ο "δικός" μας πρόεδρος δε θα μπορούσε ποτέ να είναι εγκληματίας πολέμου. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου» και χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «δολοφόνο δικτάτορα» και «καθαρό κακοποιό» για την επίθεση σε ένα κυρίαρχο κράτος, την Ουκρανία.

Σε ένα βιβλίο, όμως, που εκδόθηκε το 2008 ο κ. Μπάιντεν καυχιέται, ότι ήταν αυτός που: «Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Ήθελα να στείλω Αμερικανούς πιλότους εκεί και να ανατινάξω όλες τις γέφυρες στο Ντράιν (ποταμός Δρίνος)».

'Ετσι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ ισοπέδωσαν χωριά και πόλεις βομβαρδίζοντάς τες συνεχώς επί ογδόντα επτά (87) ημέρες, από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου του 1999, με βόμβες πυρηνικών στοιχείων, Απεμπλουτισμένου Ουρανίου, οι οποίες εκτός από τις χιλιάδες θανάτους, (4.000 άμαχοι) αύξησαν μόνιμα έκτοτε τις καρκινογενέσεις και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. 

Κατά τη διάρκεια των έντεκα εβδομάδων -όσο διήρκεσαν- πραγματοποιήθηκαν 2300 αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιήθηκαν 1130 πολεμικά αεροσκάφη. Από τα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν συνολικά 420.000 βλήματα, πύραυλοι και βόμβες, ενώ από τα πλοία στην Αδριατική 1300 πύραυλοι τύπου Κρούζ (Cruise). Το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε επίσης 37.000 βόμβες διασποράς που προκάλεσαν τους περισσότερους θανάτους μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, όπως επίσης και βλήματα, τα οποία στην κεφαλή έφεραν απεμπλουτισμένο ουράνιο, που αποτελεί ραδιενεργό υλικό.

Μετά από αυτόν τον όλεθρο η ΕΕ απαγόρευσε τη χρήση των συγκεκριμένων πυρηνικών όπλων με το ψήφισμα RC-B5-0116/2003, στις 10/2/2003.

Και όμως, κανείς δεν κατηγόρησε ποτέ στη Δύση τον Πρόεδρο Κλίντον, τον κ. Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ ως «εγκληματίες πολέμου» και «καθαρούς κακοποιούς». 

Ούτε κανείς ζήτησε συγνώμη για τη σύλληψη φυλάκιση και τον θάνατο του Μιλόσεβιτς στο κελί του στην Ολλανδία, ο οποίος μετά αθωώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ούτε επίσης κατηγόρησε τον Μπους για όσα έκανε στο Ιράκ.

Άλλωστε, μόνο στην οκταετή διακυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν επτά χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Πακιστάν, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) και παρόλα αυτά ο Αμερικανός πρόεδρος βραβεύθηκε με το Nobel Ειρήνης!

Άν το δει κανείς ιστορικά, κάθε Αμερικανός Πρόεδρος (πλην Τραμπ) έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα. Φαίνεται λοιπόν, ότι υπάρχει μια κακουργία που τιμωρείται (του Πούτιν) και μια άλλη κακουργία που αμνηστεύεται (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ). Και αυτό κάποιοι το αποκαλούν Διεθνές Δίκαιο και αξίες του "δυτικού πολιτισμού".

Για αυτό ο κ. Μπάιντεν ξιφουλκεί φωνάζοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον Πούτιν να νικήσει στην Ουκρανία»!

Εννοώντας προφανώς, ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα πολεμήσουν την Ρωσία μέχρι να πεθάνει ο τελευταίος Ουκρανός. Αναλώσιμοι είναι, άλλωστε...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail